Trg slobode 5 ,
Koprivnica

DOGAĐANJA

ŠKOLSKI PROJEKT GRUPE VOLIM GEOGRAFIJU

Glazbom po Europi

Učenici 7. razreda, članovi skupine Volim geografiju, koju vodi profesorica Mirna Kovačić, pokrenuli su školski projekt Glazbom po Europi. S obzirom da njihovi vršnjaci vole glazbu kao element opuštanja, odlučili su u vrijeme velikog odmora, putem školskog radija puštati glazbu iz pojedinih europskih zemalja. U sedmom razredu iz geografije uče o Europi i europskim zemljama, stoga ovim projektom obogaćuju nastavno gradivo upoznavanjem glazbene umjetnosti, kulture i tradicije pojedine europske zemlje. Ostvarili su suradnju s Multimedijskom grupom koja vodi školski radio, pa tako svi učenici petih i sedmih razreda imaju prilike slušati svjetski poznatu glazbu uspješnih europskih glazbenika, koja na 10-ak minuta ispuni školske hodnike ugodnim melodijama. Pjesme na školskom radiju puštaju učenice Dorotea Časar, Nives Novak, Ema Široki i Nera Teufel.

U sklopu projekta zaljubljenici u geografiju pripremaju i nekoliko tematskih izložaba kojima će predstaviti pojedinu europsku regiju. Proučavaju različite izvore informacija, uče njima se koristiti te procjenjivati njihovu pouzdanost i korisnost za proučavanje određene teme. Izrađuju plakate i prezentacije o zanimljivostima i osobitostima pojedinih europskih država, prikupljaju razglednice, suvenire i kovanice iz pojedinih europskih zemalja, izrađuju profile europskih država u digitalnom obliku.

Ovim projektom žele poticati razumijevanje, zanimanje i poštovanje za kulturu, književnost i glazbu europskih naroda, razvijati toleranciju i svijest o zajedničkoj europskoj baštini koju treba čuvati.

Nikolina Sabolić, knjižničarka

Category: