Trg slobode 5 ,
Koprivnica

DOGAĐANJA

Tjedan Priča iz davnine


izlozba 1D3D9B20D 895C 3DE4 57A4 AF1E7596E89F
Izložba radova posvećena Ivani Brlić-Mažuranić

 

Učenici 6.c i 6.d razreda upriličili su izložbu svojih kreativnih radova na temelju čitanja lektire Priče iz davnine. Radovi su nastali u sklopu Tjedna Priča iz davnine, koji su učenici posvetili velikoj hrvatskoj književnici Ivani Brlić-Mažuranić i njezinoj zbirci priča neprocjenjive vrijednosti za hrvatsku književnost i kulturu.

Pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika Marije Medved učenici su interpretaciji priča Ivane Brlić-Mažuranić pristupili na drugačiji način. Pokazali su svoju kreativnu stranu izrađujući naslovnice za priče ili knjigu, pisali pisma likovima iz priča, izrađivali stripove, slikovnice, osmišljavali i izrađivali vlastite društvene igre na temu priča Ivane Brlić-Mažuranić.

„Primijetila sam posebnu zainteresiranost i aktivnost učenika na satima jezika koji su drugačiji od uobičajenih, u kojima se interpretaciji književnih djela pristupa na učenicima zanimljiviji način, osobito u smislu izrade ručnih radova.

U ovoj godini koja je posebno posvećena čitanju, odlučili smo cijeli tjedan posvetiti dragocjenom književnom djelu Priče iz davnine i održati sat lektire na poseban način. Ovakav tematski tjedan svidio se svima“ – istaknula je učiteljica hrvatskoga jezika Marija Medved.

Iz prve ruke mogu potvrditi da su se svi učenici zabavili tijekom ovog čarobnog tjedna posvećenog čarobnim pričama hrvatskog Andersena. Igrajući društvene igre koje su samostalno izradili, vidjeli su kako lektira može biti vrlo zanimljiva i zabavna. Radovi učenika mogu se razgledati pored glavnog ulaza u školu gdje će biti izloženi do 26. ožujka.

Mirta Jurić, 6.c

Kategorija: