DOGAĐANJA

Virtualnom priredbom proslavili Dan škole

 

U petak 28. 5. 2021. naša Osnovna škola „Đuro Ester“ proslavila je svoj 62. rođendan. Dan škole obilježili smo gledanjem virtualne priredbe s glazbenim i dramsko-scenskim nastupima učenika. Čestitku za Dan škole uputili su nam ravnateljica Sanja Prelogović, gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Vijeća učenika Luka Kiš. Učenici su recitirali, glumili, pjevali i plesali, a cjelokupni kulturni program objedinjen je u videopriredbi objavljenoj na YouTube kanalu Škole na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=LBJIFZkLF0w

Ova školska godina bila je drugačija od bilo koje do sada. Prije svega, bila je puna izazova, kako za učenike, tako i za učitelje i sve djelatnike škole. Dio nastavne godine proveli smo u klupama, a dio iza ekrana svojih računala. Zatresao nas je potres. Bilo nam je teško učiti i pronaći motivaciju za rješavanje zadataka i obaveza. Nosili smo maske i jakne u učionicama, ali i ove, kao i ranijih godina, Školi za rođendan poklanjamo svoje uspjehe, kojih je mnogo i kojima se ponosimo. Sudjelovali smo na različitim natjecanjima i ostvarili odlične rezultate. U priredbi se može vidjeti pregled rada škole tijekom nastavne godine, uspjesi i rezultati učenika na natjecanjima i natječajima te nagrađeni osmaši za odličan uspjeh i uzorno vladanje. Naša škola može biti ponosna na nas, kao što smo i mi ponosni što smo učenici Osnovne škole „Đuro Ester“.

Ova je godina posebna i zbog toga što je naša škola, uz pomoć osnivača Grada Koprivnice, dobila dugo očekivanu dvoranu u koju svaki učenik jedva čeka utrčati. Sve to ne bi moglo biti ostvareno bez velikog truda i zalaganja naše ravnateljice.

Školu činimo mi, učenici i djelatnici, stoga je ovo naš dan. Vesele i znatiželjne generacije učenika, najljepše je što možemo poželjeti našoj školi.

Mirta Jurić, 6.c

Kategorija: