Trg slobode 5 ,
Koprivnica

Kategorija:

 

 

MAJČIN DAN I DAN OBITELJI 2021.

Svake godine u svibnju, povodom Majčinog dana i Dana obitelji, učenici Osnovne škole „Đuro Ester“, Koprivnica i Područne škole „Vinica“ održavaju priredbu na lijepom mjestu dvorišta Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama. Ni ove godine to nije bilo moguće izvesti onako kako smo svi navikli. Marljivi učenici, uz pomoć roditelja i učitelja zahvalili su Blaženoj Djevici Mariji, svojim majkama i obiteljima. Danas je to potrebno više nego inače. Radovi učenika objedinjeni su u virtualnoj izložbi unutar koje se nalazi i film s virtualnom priredbom.

Klikom na link možete pristupiti priredbi i izložbi:

https://sway.office.com/ZOlBDEjXMSEnuHn0?ref=Link

Kategorija:

 3.a razred

U suradnji s Muzejom grada Koprivnice učenici 3. a razreda s učiteljicom Dubravkom Bijelić i knjižničarkom Nikolinom Sabolić uključili su se u nacionalnu manifestaciju Noć muzeja. 

Učenici su pretražili tavane u potrazi za predmetom koji svjedoči o načinu života iz ranijih vremena i čuva svoju priču. Zabilježili su priče koje su im o tim predmetima ispričali njihovi preci, bake i djedovi. Različitim vrstama uradaka– fotografijama, likovnim radovima, opisom i videouratkom učenici su predstavili pojedini starinski predmet koji su pronašli u svojim domovima ili domovima baka i djedova. 

Svojim su radovima sudjelovali u zajedničkom filmu Otkrivamo tajne starih tavana,koji je povodom Noći muzeja 29. siječnja 2021. objavljen na Facebook stranici Muzeja grada Koprivnice. Kao kreativni primjer suradnje muzeja, vrtića i škola u poučavanju mladih generacija nekadašnjim oblicima i načinima života u zavičaju film je uvršten u nacionalni program obilježavanja Noći muzeja.

Film Otkrivamo tajne starih tavana možete pogledati putem poveznice: https://www.facebook.com/Muzej-grada-Koprivnice-964813090202797/videos/no%C4%87-muzeja-2021-otkrivamo-tajne-starih-tavana/1876040439211016/

Izložbu starinskih predmeta učenika naše škole možete pogledati u prezentaciji putem poveznice:

https://bit.ly/3cIRaDL

Nikolina Sabolić, prof. dipl. bibl.

Kategorija:

Naš grad 4. 11. 2020. slavi svoj 664. rođendan. Tom prigodom smo mu pripremili virtualnu priredbu umjesto torte.

U uvjetima kada svi trebamo biti odgovorni, kroz prošlost i sadašnjost grada vodit ćemo vas virtualnim recitacijama, prezentacijama, video materijalima, likovnim radovima i fotografijama vaših omiljenih lokacija u gradu. Šetnju Koprivničkom prošlosti i sadašnjosti osmislili su učenici izvannastavnih aktivnosti vođeni svojim učiteljima i učiteljicama.

Ideja vodilja je bila podsjetiti sve nas na povijest, ali i sadašnjost našega grada, a autori ovog uratka navjestitelji su i njegove budućnosti. Radili smo s puno ljubavi  i željom da vam prenesemo dio našeg entuzijazma, rada i znanja.

Virtualna izložba koju smo pripremili samo je djelić, isječak iz bogatog života našega grada.

Nadamo se da će vam ova, 664. obljetnica našega grada ostati u ugodnom sjećanju i izvor ideja za neke druge obljetnice.

Krenimo u virtualnu šetnju Koprivnicom.

Mirna Kovačić, prof.

Gradu za rođendan - Dan grada Koprivnice 2020.

Drage učenice i učenici, dragi učiteljice i učitelji, stručne suradnice, draga ravnateljice, dragi naši sugrađani

Kategorija:

Na dan18. studenoga obilježavamo jedan od najtužnijih, ali i najvažnijih datuma hrvatske povijesti koji se od ove godine upisuje u kalendar kao

„Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje“.

Dana 18. studenoga 1991., nakon 87 dana hrabrog otpora malobrojnih hrvatskih branitelja, Vukovar je pao u ruke velikosrpskog agresora. Slobodno možemo reći da je Vukovar branio i obranio Hrvatsku.

To je i najteži dan u povijesti Škabrnje kada je pitomo ravnokotarsko selo nasilnim prodorom četnika i JNA ostalo bez svoja 43 žitelja.

U čast herojskom gradu, u čast herojskom selu, pripremili smo virtualnu izložbu:

„VUKOVARU I ŠKABRNJI U SPOMEN“. 

Učitelji su prenijeli priču i osjećaje, a učenici motivirani ljubavlju prema svome narodu i domovini izrađivali su makete, modele, plakate, literarne i likovne radove i pokazali kako i mlade generacije poštuju i cijene žrtve svih onih koji nisu dočekali koračati slobodnom i samostalnom Hrvatskom.

Hvala im na tome!

Učenici i učitelji na različite su načine, ali zajedničkim srcem izrekli zahvalu i poklonili se žrtvama Vukovara i Škabrnje. Uz virtualnu izložbu, učenici su izrađivali makete, modele, likovne radove, palili svijeće, toplim riječima izrazili svoje poštovanje. 

Mirna Kovačić, prof.

Vukovaru i Škabrnji u spomen

Drage učenice i učenici, poštovane učiteljice i učitelji, stručne suradnice, ravnateljice, dragi roditelji, dragi sugrađani!

Idi na taj Sway

Pogledajte u galeriji fotografija kako su se učenici naše škole prisjetili svih žrtava i odali im počast.

http://os-gjuro-ester-koprivnica.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=263&limit=&curr_page=0

Kategorija:

Tijekom nastave na daljinu učenici naše Škole priredili su nekoliko tematskih izložbi kojima su predstavili radove učenika uz značajne datume – Vuzmena košarica, Dan planeta Zemlje, Proljetni sajam cvijeća, Majčin dan, Čuvari uspomena u mom domu (uz Svjetski dan muzeja). Pozivamo vas da razgledate izložbe kreativnih učeničkih radova.

Vuzmena košarica

Dan planeta Zemlje

Proljetni sajam cvijeća

Majčin dan i Dan obitelji

Čuvari uspomena u mom domu

Nikolina Sabolić, knjižničarka