Virtualne izložbe

Vukovaru i Škabrnji u spomen

Na dan18. studenoga obilježavamo jedan od najtužnijih, ali i najvažnijih datuma hrvatske povijesti koji se od ove godine upisuje u kalendar kao

„Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje“.

Dana 18. studenoga 1991., nakon 87 dana hrabrog otpora malobrojnih hrvatskih branitelja, Vukovar je pao u ruke velikosrpskog agresora. Slobodno možemo reći da je Vukovar branio i obranio Hrvatsku.

To je i najteži dan u povijesti Škabrnje kada je pitomo ravnokotarsko selo nasilnim prodorom četnika i JNA ostalo bez svoja 43 žitelja.

U čast herojskom gradu, u čast herojskom selu, pripremili smo virtualnu izložbu:

„VUKOVARU I ŠKABRNJI U SPOMEN“. 

Učitelji su prenijeli priču i osjećaje, a učenici motivirani ljubavlju prema svome narodu i domovini izrađivali su makete, modele, plakate, literarne i likovne radove i pokazali kako i mlade generacije poštuju i cijene žrtve svih onih koji nisu dočekali koračati slobodnom i samostalnom Hrvatskom.

Hvala im na tome!

Učenici i učitelji na različite su načine, ali zajedničkim srcem izrekli zahvalu i poklonili se žrtvama Vukovara i Škabrnje. Uz virtualnu izložbu, učenici su izrađivali makete, modele, likovne radove, palili svijeće, toplim riječima izrazili svoje poštovanje. 

Mirna Kovačić, prof.

Vukovaru i Škabrnji u spomen

Drage učenice i učenici, poštovane učiteljice i učitelji, stručne suradnice, ravnateljice, dragi roditelji, dragi sugrađani!

Idi na taj Sway

Pogledajte u galeriji fotografija kako su se učenici naše škole prisjetili svih žrtava i odali im počast.

http://os-gjuro-ester-koprivnica.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=263&limit=&curr_page=0

Kategorija: