Virtualne izložbe

Učenici 3.a sudjelovali u Noći muzeja 

 3.a razred

U suradnji s Muzejom grada Koprivnice učenici 3. a razreda s učiteljicom Dubravkom Bijelić i knjižničarkom Nikolinom Sabolić uključili su se u nacionalnu manifestaciju Noć muzeja. 

Učenici su pretražili tavane u potrazi za predmetom koji svjedoči o načinu života iz ranijih vremena i čuva svoju priču. Zabilježili su priče koje su im o tim predmetima ispričali njihovi preci, bake i djedovi. Različitim vrstama uradaka– fotografijama, likovnim radovima, opisom i videouratkom učenici su predstavili pojedini starinski predmet koji su pronašli u svojim domovima ili domovima baka i djedova. 

Svojim su radovima sudjelovali u zajedničkom filmu Otkrivamo tajne starih tavana,koji je povodom Noći muzeja 29. siječnja 2021. objavljen na Facebook stranici Muzeja grada Koprivnice. Kao kreativni primjer suradnje muzeja, vrtića i škola u poučavanju mladih generacija nekadašnjim oblicima i načinima života u zavičaju film je uvršten u nacionalni program obilježavanja Noći muzeja.

Film Otkrivamo tajne starih tavana možete pogledati putem poveznice: https://www.facebook.com/Muzej-grada-Koprivnice-964813090202797/videos/no%C4%87-muzeja-2021-otkrivamo-tajne-starih-tavana/1876040439211016/

Izložbu starinskih predmeta učenika naše škole možete pogledati u prezentaciji putem poveznice:

https://bit.ly/3cIRaDL

Nikolina Sabolić, prof. dipl. bibl.

Kategorija: