Mali turistički vodiči naše škole predstavili Koprivnicu gostima iz Poljske i Španjolske

Učenici 6.c razreda koji polaze izvannastavnu aktivnost Mali turistički vodiči u prosincu su odradili svoje prvo turističko vođenje. Centrom grada Koprivnice proveli su učitelje iz Poljske i Španjolske koji su boravili u Koprivnici u okviru Erasmus+ projekta Creating Pathways for Inclusion (Stvaranje inkluzivnih puteva), koji provodi COOR Podravsko sunce. Tijekom vođenja učenici su gostima predstavili najznačajnije znamenitosti našega grada.

—————————————————————————————————————

Mali turistički vodiči upoznali su učitelje iz Poljske i Španjolske s postankom grada Koprivnice kao i prirodno-geografskim i društvenim obilježjima. Proveli su goste Zrinskim trgom, gradskim parkom do najstarijeg koprivničkog trga – Trga Leonarda Brozovića. Obišli su gradske bedeme i Svilarsku ulicu. Djelatnik COOR-a Podravsko sunce Luka Femec simultano je prevodio izlaganje učenika na engleski jezik.

„Do suradnje s COOR Podravsko sunce došlo je sasvim spontano, preko bivših učenika naše škole koji tamo rade, Lucije Knorr i Luke Femca te, naravno, naših ravnateljica Sanje Prelogović i Radmile Popović“, rekla je učiteljica Jasminka Fanuko-Polančec, voditeljica grupe Malih turističkih vodiča. Učiteljica je iskazala zadovoljstvo aktivnošću svojih učenika. „Učenici su odmah shvatili koji im je zadatak i prionuli na posao. Bili su vrlo spontani i prirodni i odlično su odradili svoje prvo vođenje. Premda su stranci, gosti su vrlo pažljivo gledali sve što učenici prikazuju i pozorno ih slušali“, istaknula je.

Mali turistički vodiči obilježavaju značajne povijesne datume, pa su se ove školske godine uključili u obilježavanje Dana grada Koprivnice te Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Kako rado uče na terenu, posjetili su Srednjovjekovni božićni sajam – sajam starih zanata, koji je u prosincu bio postavljen na najstarijem koprivničkom trgu ispred Muzeja grada Koprivnice. Najdraža aktivnost za koju se s veseljem pripremaju je upravo vođenje grupa posjetitelja iz stranih zemalja i drugih gradova u razgled našega grada Koprivnice.  

David Mesarić, 6.c 

(član Novinarske grupe i grupe Mali turistički vodiči)