Izložba učeničkih radova u Galeriji Koprivnica

U sklopu obilježavanja 60. godišnjice osnutka naše Škole u srijedu 29. svibnja 2019. u Galeriji Koprivnica upriličena je izložba likovnog stvaralaštva učenika inspiriranog umjetničkim stilom 60-tih godina prošlog stoljeća. Izloženo je 60 likovnih radova učenika od 1. do 8. razreda nastalih na nastavi školskih likovnih grupa pod mentorstvom učiteljica razredne nastave i učitelja likovne kulture Darka Markića. Uz veliki odaziv roditelja, učenika, sadašnjih i bivših djelatnika Škole, izložbu su posjetili uvaženi gosti i predstavnici Grada Koprivnice. Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, uz nazočnost zamjenica Ksenije Ostriž i Melite Samoborec te pročelnika Darija Jembreka.

Kratak program otvorenja izložbe vodile su učenice Ema Pintarić i Nika Stančin iz 8. a razreda. Ravnateljica Škole Sanja Prelogović zahvalila je domaćinima, ravnatelju Muzeja grada Koprivnice Robertu Čiminu i njegovim djelatnicima na gostoprimstvu i pomoći oko organizacije izložbe.

Gospodin Čimin predstavio je muzejski projekt Muzej u školi te najavio novi oblik suradnje Muzeja sa školama koji se aktivno priprema u sklopu obrazovne djelatnosti muzejskih ustanova.

Učitelj Darko Markić naglasio je da su izloženi radovi izrađeni na principu slikarstva 60-tih,  Pop art stilom koji je dominirao tim godinama prošlog stoljeća. Također je istaknuo da među učenicima, čiji su radovi izloženi, prepoznaje veliki likovni talent, a mnogi od radova prave su umjetničke slike. Osvrnuo se i na okolinu, postavljenu izložbu slika i crteža pod nazivom Romano Baričević: 5,5, prisjetivši se posljednjeg osobnog susreta s ovim značajnim koprivničkim umjetnikom apstraktnog ekspresionizma.

Prilikom otvaranja izložbe gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je 60 godina puno u životu i radu jedne škole te pohvalio brojne vrijedne programe, aktivnosti i projekte koje provodi Škola s ciljem odgajanja odličnih, odgovornih i samostalnih mladih ljudi.

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibliotekar