OŠ „Đuro Ester“ započinje s provedbom svog prvog Erasmus+ KA2 projekta

Početkom školske godine 2019./2020. u OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica započeo je novi Erasmus+ projekt pod nazivom „Izazov sretnog života u europskom društvu“ (The Challenge of Being Happy in a European Society) koji će se ostvariti u suradnji s partnerima iz Njemačke, Portugala i Švedske. Projekt je namijenjen učenicima od 14 do 16 godina starosti.

U iduće dvije godine 21 učenik i 7 učitelja imat će priliku putovati u navedene države pod pokroviteljstvom Europske Unije, gdje će unaprijediti svoja znanja i vještine te upoznati kulturu i običaje lokalnog stanovništva.

U projektne mobilnosti bit će uključeno 7 učitelja i 21 učenik (8. razredi), dok će tijekom mobilnosti u Koprivnici (listopad 2020.) učenike iz partnerskih zemalja imati prilike ugostiti brojne koprivničke obitelji iz generacije naših osmih razreda.  Svi učenici uključeni u projekt imat će priliku usavršiti znanja i vještine, upoznati druge kulture te razviti socijalne i komunikacijske vještine sudjelujući na mobilnostima u partnerskim zemljama. Projekt „Izazov sretnog života u europskom društvu“ vrijedan je 103.105,00  eura.

Cilj našega projekta jest podići svijest učenika o općim temeljima demokratskog europskog društva u budućnosti, koje nudi kvalitetan život i omogućava svima da pronađu sreću. Učenici će spoznati da je individualna sreća blisko povezana s aktivnim građanstvom, preuzimanjem odgovornosti i sviješću o prilikama i mogućnostima koje demokratsko europsko društvo može ponuditi. Uz prethodno navedene ciljeve, projekt će omogućiti učenicima dodatno usavršavanje znanja engleskoga jezika kao i vještine uporabe IKT-a.

U projekt su uključeni učitelji Anja Ćosić (fizika), Miroslav Kanisek (kemija i biologija), Helena Knežević (engleski jezik), Ivan Piskač (matematika), Saša Špoljarić (katolički vjeronauk) i Martina Trešćec Godek (hrvatski jezik), a koordinator projekta je učiteljica Mirna Kovačić (geografija i povijest).  Uvjereni smo da će projekt imati pozitivan učinak na kvalitetu rada u našoj školi, prije svega na razvoj međunarodne dimenzije, a zbog svoje tematike i zamjetan utjecaj na lokalnu zajednicu.

Mirna Kovačić, prof.