Maša Kresojević pozvana na državnu smotru LiDraNo 2020.

Literarni rad pod naslovom Dnevnik jednog tigra naše učenice Maše Kresojević sudjelovao je na Hrvatskoj državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. Mentorica je učenici bila učiteljica Dubravka Bijelić.

Državna smotra LiDraNo 2020. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održana je u online okruženju 30. rujna 2020. Okrugli stolovi na platformi Adobe Connect organizirani su za odabrane učenike i mentore u literarnom, pojedinačnom novinarskom i radijskom stvaralačkom izrazu te za odabrane školske listove. Budući da županijske smotre nisu održane u svim županijama, pojedinačni i skupni scenski nastupi ove godine nisu prikazani na državnoj razini smotre.

Maša jako voli čitati i pisati priče. Doživljaji plišanog tigrića uvrstili su Mašinu kratku priču među najbolje učeničke literarne radove u Hrvatskoj. Čestitamo Maši na ovom velikom uspjehu i veselimo se njezinim budućim pričama.

Kako je plišani tigrić dočekao Mašino rođenje, provodio se u vrtiću i što se dogodilo kada je Maša krenula u prvi razred, pročitajte u priči Dnevnik jednog tigra.

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.