Ekipa naše škole osvojila 5. mjesto na Županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“

Hana Bijelić, Valentina Varga i Klara Jelovčan predstavljale su našu školu na Županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ te u konkurenciji 10 škola zauzele uspješno 5. mjesto.

Natjecanje u kategoriji kviza znanja održano je 1. ožujka 2021. u online okruženju. Učenice su pisale ispit na temelju pročitanih knjiga, proučavanja biografija pisaca te opće kulture i informiranosti. Ispitu su pristupile u školskoj knjižnici uz pomoć alata MS Forms. Knjige koje su se ove godine čitale za natjecanje – Miris knjige, Matilda, Demon školske knjižnice, Tom Gates : svjetski dan knjige najbolji u povijesti (dosad), svojim su sadržajem i porukama posvećene kulturi čitanja i važnosti čitalačke pismenosti.

Natjecanje u kategoriji kreativnog uratka na temelju pročitanih knjiga održano je 2. ožujka 2021. u organizaciji naše škole. Uz pomoć platforme MS Teams svoj kreativni uradak na Županijskom su natjecanju predstavile 4 škole.

Dvije najuspješnije ekipe u kvizu znanja i dva uratka s najvišim brojem bodova upućeni su na nacionalno natjecanje „Čitanjem do zvijezda“.

Čestitamo našim učenicama na uspješnom rezultatu!

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibliotekar