Marija Petrović – naša predstavnica na Državnom natjecanju iz geografije

Na Županijskom natjecanju iz geografije učenici naše škole postigli su iznimne rezultate. Jedan od njih svakako je uspjeh učenice 5.a razreda Marije Petrović. Marija je pozvana na Državno natjecanje iz geografije, zahvaljujući osvojenom prvom mjestu (i visokom broju bodova), postavši ujedno i jedini geografski predstavnik osnovnih škola iz naše županije.

Vrijedna i višestruko talentirana Marija ove će godine predstavljati i našu školu na državnom natjecanju.

Upitali smo Mariju zbog čega voli geografiju te kako se pripremala za školsku i županijsku razinu.

Volim geografiju zbog toga što volim istraživati, putovati, proučavati karte te učiti o promjenama u svijetu.

Samo natjecanje iz geografije bilo je zanimljivo i zabavno svaki put. Prije natjecanja sam naravno bila nervozna i uplašena, ali ohrabrujuće riječi bližnjih, prijatelja, razrednice i ostalih nastavnika to su razbijale. Natjecanju sam posvetila mnogo vremena, svakako ne manje od mjesec dana za školsku i županijsku razinu, ali to meni nije bio nikakav problem. Pitanja na ispitu su bila zahtjevna, ali zadaci nisu bili nerješivi. Na kraju, rezultati su bili odlični, ali i nestrpljivo iščekivani skoro dva tjedna.

Iza tog odličnog rezultata i uspjeha stoji mnogo truda, rada, vremena, želje za znanjem, ljubav prema geografiji te poticanja i podučavanja moje razrednice, učiteljice geografije.

Kako Marija provodi svoje slobodno vrijeme? Što je raduje? Ima li kakav hobi?

U slobodno vrijeme igram tenis u Teniskom klubu Koprivnica, plešem u Plesnom studiju „Jump“, te pjevam u crkvenom zboru sv. Nikole biskupa. Najviše me veseli igranje društvenih igara, te gledanje igranih i dokumentarnih filmova s obitelji. Raduje me i igranje s prijateljima i sa psom, te igranje različitih kvizova. Vesele me nove avanture i znanja, prijatelji i obitelj te izleti u prirodu.

Što Marija očekuje na državnom natjecanju…

Na državnom natjecanju očekujem pitanja iz mnogo različitih tema, mnogo karata te zadataka za razmišljanje i povezivanje naučenog. Nadam se ponovno dobrim rezultatima.

Mariji želimo da ponovi uspjeh sa županijskog natjecanja! 😊

Mirna Kovačić