Kad ne može Lucija u Primošten, Primošten dođe k Luciji

Lucija Turk na državnom LiDraNu

Učenica 7. c razreda Lucija Turk nastupila je 21. travnja 2021. na državnoj smotri LiDraNo koja se, umjesto u Primoštenu, održavala online. U ovo neobično vrijeme, kada svi žudimo za bliskošću, učenica je izgovarala stihove pjesme Da si blizu, Vesne Parun. Zbog odabira pjesme dobila je izuzetno važan zadatak – otvoriti smotru za pojedinačni scenski iskaz.

Iako u nezahvalnoj situaciji govorenja u monitor računala, izvanredno se snašla i osvojila brojne pozitivne kritike. Povjerenstvo je činilo desetak poznatih glumaca i redatelja koji su zamijetili veliki talent učenice, a sam nastup komentirao je redatelj Mario Kovač. Pohvalio je način kazivanja poezije u kojem su vrlo teški stihovi izgovoreni s lakoćom. Zahvalio je učenici na prekrasnom otvaranju smotre.

Cjelodnevno druženje učenice Lucije Turk i mentorice Martine Trešćec Godek u školskom podrumu, pred računalom na kojem su se gledale izvedbe učenika iz cijele Hrvatske, bilo bi poprilično dosadno, no one su ga sebi učinile zabavnim. Kad već nisu mogle biti u Primoštenu i družiti se s ostalim Lidranovcima, igrajući se sa suvremenom tehnologijom, Primošten su dovele u školski studio i zabavljale se kreirajući razne fotografije.

           Martina Trešćec Godek, mag. educ. hrvatskoga jezika i književnosti