Ema Šajković osvojila prvo mjesto na županijskoj modelarskoj ligi

Učenica naše škole Ema Šajković 7.a sudjelovala je na modelarskoj ligi i osvojila odlične rezultate. Njezin rad „Igralište za djecu“ osvojio je prvo mjesto na županijskoj razini, te predložen za državno natjecanje. Rad  na višoj razini natjecanja potrebno je nadograditi, dodati neke nove elemente.

Cilj Modelarske lige u školskoj godini 2020./2021. je potaknuti učenike viših razreda osnovnih škola da u slobodno vrijeme izrađuju makete i modele na ponuđenu temu i time razvijaju svoju kreativnost, motoriku i timski rad.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture od školske godine 2012./2013. provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, Modelarska liga 2020./2021. županijska i državna razina će se održati u obliku smotre, na daljinu, putem web stranice Hrvatske zajednice tehničke kulture, prema novim Pravilima.

Na županijskoj razini u području modelarstvo i maketarstvo sudjelovale su 25 ekipa a 12 najboljih radova je pozvano na državnu razinu natjecanja.

Čestitke Emi i puno uspjeha na državnoj razini!

Tijana Martić