DINKO BLAŽEK OSVOJIO 2. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU MLADIH TEHNIČARA U ROBOTICI

Učenik naše škole Dinko Blažek iz 8.b razreda osvojio je izvrsno 2. mjesto na Državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara u kategoriji Robotika. Državna razina 63. natjecanja mladih tehničara održana je na daljinu u matičnim osnovnim školama natjecatelja, od 5. do 7. svibnja 2021., pod budnim okom članova školskog povjerenstva i članova državnog povjerenstva, koji su cijelo vrijeme pratili natjecatelje putem ZOOM platforme. U ovoj kategoriji Dinko je bio predstavnik naše škole, ali i jedini predstavnik naše županije.

Ovo složeno natjecanje bilo je organizirano u tri dana. Najprije su učenici imali  pisanu provjeru znanja na kojoj su pokazali znanje iz tehničke kulture. Dinko je u ovoj fazi ostvario veliki broj bodova.

Zatim je uslijedila izrada praktičnog rada u trajanju od 6 sati. Učenici su trebali izraditi Robota zaštitara koji će održavati red ispred prodavaonice igračaka.

Dinko je ponovno pokazao iznimne vještine izrade robotskih modela, programiranja i kreativnosti u rješavanju problemskih zadataka. Samostalno je fotografirao faze svojega rada i na kraju je o tome izradio prezentaciju. U ovoj fazi natjecanja jedini je ostvario maksimalan broj bodova.

Posljednjeg dana natjecanja, Dinko je prezentirao državnom povjerenstvu svoju tehničku tvorevinu putem ZOOM platforme, te ponovno osvojio maksimalan broj bodova.

Učenik je pokazao vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije, kojom je samostalno ispisivao i skenirao zadatke, te komunicirao s članovima državnog povjerenstva.

Svojim trudom, zalaganjem i učenjem Dinko je postigao izniman uspjeh, te time učinio ponosnim svoju Školu, Grad i Županiju.

Čestitke Dinku na odličnom rezultatu!

Mentorica učenika:

 Snježana Mihočka