Prvi dan u školu s maskom

Nakon dugih i vrućih ljetnih praznika došao je rujan, a s njim i nova školska godina. Ova školska godina započela je drugačije od bilo koje druge do sada. Donijela je sa sobom uobičajene školske obaveze, ali i nove mjere sigurnosti u uvjetima epidemije covid-19. Zato smo prvi dan u školu došli s maskama na licima. Da bismo spriječili širenje virusa i da bi boravak u školi bio sigurniji za sve nas, pridržavamo se dogovorenih pravila i mjera: mjerimo temperaturu, nosimo masku u školi, u autobusu i u drugim zatvorenim prostorima, ne selimo se iz razreda u razred, već ostajemo u istom razredu. Potrebno je često prati ruke sapunom i redovito održavati osobnu higijenu. Maska koju nosimo mora biti čista, a nos i usta pokriveni. Ako se nosi pravilno, najbolja zaštita je kirurška maska. Dvoslojna platnena također štiti od raspršivanja kapljica, ali mora se prati nakon svakog nošenja.

Osim tih pravila početak nove školske godine donio nam je i nešto dobro: održavamo nastavu vani kad god je moguće i više se družimo unutar razreda. Iako se ograničeno krećemo, dolazak u školu sasvim je nešto drugo nego biti zatvoren u kući pred računalima. Razgovaramo s razrednicima i učiteljima uživo i na taj način bolje razumijemo nastavnog gradivo. Također se svakodnevno družimo s prijateljima, što nam je u nastavi na daljinu silno nedostajalo.

Obavezni smo pridržavati se novih pravila da bismo ovu školsku godinu proveli u svojim razredima, u svojoj školi, svi zajedno.

U prilogu donosimo upute kako pravilno nositi masku za lice.

Izvor uputa:

https://poliklinika-aviva.hr/wp-content/uploads/2020/06/PRAVILNO-NO%C5%A0ENJE-ZAS%C5%A0TITNE-MASKE-4.pdf