Učenici primili nagrade na ljetnoj Olimpijadi čitanja

Dodjela nagrada u Olimpijadi čitanja 2021. održana je 10. rujna u gradskom parku u Koprivnici. U Olimpijadi čitanja sudjelovali su svi zainteresirani učenici prošlogodišnjih nižih razreda iz grada Koprivnice i okolice. Organizator ovog ljetnog programa poticanja čitanja je Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.

U Olimpijadi je aktivno je sudjelovalo 204 učenika te je sveukupno pročitano 2447 knjiga, a to je najviše do sad, naglasili su knjižničari iz gradske knjižnice. Najuspješniji čitači osvojili su medalje, a svi ostali sudionici Olimpijade primili su diplomu za sudjelovanje.

Među najuspješnijima našla se i naša učenica Iva Petrović iz 3.a razreda koja je osvojila srebrnu medalju u kategoriji tadašnjih 2.-ih razreda s ukupno pročitane 43 knjige.

Iva je pročitala najviše knjiga od svih učenika naše škole. Drugo mjesto po broju pročitanih knjiga u našoj školi pripada Katji Šimić iz 3.a, koja je pročitala 30 knjiga, a treće mjesto je osvojio Emanuel Oberan iz 2.a s pročitanih 28 knjiga.

Učenike naše škole pitali smo što misle o ovome projektu.

„Pročitala sam 30 knjiga. Najviše mi se svidjela knjiga Kako je Oskar postao detektiv. Najzanimljivija mi je bila priča u kojoj dječak Oskar pretražuje podrum misleći da je u njemu duh. Naučila sam da je lijepo pomagati drugima i da se trud uvijek isplati“ – otkrila je Katja Šimić iz 3.a razreda.

„Pročitala sam 8 knjiga i najviše sam uživala u knjizi Višnjin dnevnik zato što su bile prikazane njezine pustolovine s prijateljima i obitelji. Poruka koju sam naučila iz te knjige je da nikad ne treba odustati od onoga što smo započeli“- rekla je Eva Krajina iz 4.a razreda.

„Pročitala sam 10 knjiga. Najviše su mi se svidjele knjige Gregov dnevnik i Timi Promašajdezinficirano radi vaše zaštite jer su urnebesne. Mislim da je projekt Olimpijada čitanja sjajan projekt. Voljela bih da možemo u sklopu Olimpijade čitati sve knjige u knjižnici, a ne samo određene. Inače, bilo je izvrsno i jako mi se svidjelo“- rekla je Maša Kresojević iz 4.a razreda. 

Iva Petrović, pobjednica naše škole u Olimpijadi čitanja, naglasila je da je čitanje korisno jer učiš puno novih riječi i zabavno jer zajedno s likovima možeš proživjeti mnoge uzbudljive pustolovine.

Marija Petrović i Gala Knežević, 6.a

(Novinarska grupa)