OŠ „Đuro Ester“ postala dijamantna Eko-škola

U sklopu Europskog tjedna kretanja 20. rujna 2021. održano je svečano podizanje zelene zastave, simbola Međunarodne Eko-škole, čime je škola „Đuro Ester“ proslavila 14 godina ekološkog djelovanja i stekla dijamantni status.

Svečanosti su prisustvovali učenici, učitelji i roditelji te predstavnici eko-kumova naše škole – Grada Koprivnice i Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac. Projekt Eko-škola vode učiteljice Ana-Marija Gončar i Biserka Knez. Učiteljica Ana-Marija Gončar predstavila je aktivnosti učenika usmjerene na očuvanje prirode i zaštitu okoliša koje su učenici ostvarili na terenu tijekom protekle četiri godine. Da se prema prirodi moramo odnositi s pažnjom i odgovornošću, učenici su pokazali i tijekom online nastave organizirajući virtualne izložbe radova sa svojim učiteljima povodom Svjetskog dana voda i Dana planeta Zemlje.  

Za ovu svečanu prigodu pripremljen je i kulturni program u kojem su sudjelovale učenice 2.a i 3.a razreda. Katja Šimić i Ema Varga iz 3.a nastupile su recitacijom.

Velečasni je blagoslovio zastavu koja je podignuta uz pjevanje eko-himne škole „Đuro Ester. Eko-himnu naše škole pjevala je Franka Tasoti Kivač iz 2.a. U podizanju zastave pomogli su učenici iz 2.a razreda Ana Kertez, Nikolina Podnar, Matko Mesić i Roko Kristić.

Ravnateljica škole Sanja Prelogović naglasila je da podizanjem zastave prihvaćamo veliku odgovornost da ćemo se i dalje aktivno brinuti o zaštiti prirode.

Mirta Jurić, 7.c