Učenici obilježili Dječji tjedan

Učenici razredne nastave uključili su se u obilježavanje Dječjeg tjedna. U svojim kreativnim radovima povodom Međunarodne godine voća i povrća istaknuli su važnost pravilne prehrane, sadnje stabala voćaka i vrta.

Dječji tjedan je akcija i aktivnost posvećena djeci koja se ponavlja svake godine u prvome tjednu listopada. Ove godine traje od 4. do 10. listopada. Njegov moto je: „Ljubav djeci prije svega!“. Učenici razredne nastave Osnovne škole „Đuro Ester“ i Područne škole Vinica izrađivali su likovne radove, plakate, pisali sastavke i poruke na temu Zašto je važno posaditi stablo voćke ili vrt. Učili su o utjecaju prehrane na zdravlje i zdravom stilu života. Snimili su svoje radove za zajedničko druženje s gradonačelnikom grada Koprivnice i Dječjim gradskim vijećem. 

  • Sadimo vrt kako bismo uzgojili zdravo povrće i voće. Vitamini i minerali iz voća i povrća potrebni su našem organizmu za pravilan rast i razvoj. Posadite mali vrt da biste dobili zdravi obrok. Onaj koji sadi stablo, sadi nadu u zelenu budućnost. – ističu učenici 3.r. PŠ Vinica.
  • Stablo voćke dom je mnogim pticama, uljepšava nam okoliš, daje ukusan i zdrav plod, njegovi listovi daju kisik, a krošnja nam daje hladovinu. – naglašava Luka Bartolović iz 3.b razreda.
  • Sadite cvijeće i zelenilo! Gradite sportske dvorane! Dijelite voće djeci! Okupljajte djecu uz igre i prijateljstvo! Mi djeca bit ćemo Vam na svemu zahvalni. Želimo da u Dječjem tjednu zajedno s nama čuvate zdravlje, radost i veselje. – poručuje Athina Dimić Arambašić, predsjednica 3.b razreda.
  • Voćnjak ili vrt važno je posaditi jer u njemu rastu fini zdravi plodovi za nas, u njemu rastu vitamini, stablo proizvodi kisik za disanje, pročišćava zrak i da bude što više biljaka jer tako pomažemo Zemlji i sebi. – kažu učenici 3.c razreda.
  • Učenici 3.a poručuju: Sadi voćke, diši zrak! Cvijeće i biljke naši su prijatelji!
  • Jedem voće, mislim zdravo! Posađena voćka – zdravlje ljudi i planeta! Voće i povrće = abeceda zdravlja! – poruke su učenika 4.a razreda.

Učeničke poruke možete pogledati u videu putem poveznice  Dječji tjedan 2021.

Mirta Jurić, 7.c

(Novinarska grupa)