Virtualna priredba u čast svetome Nikoli

Učenici naše škole obilježili su blagdan sv. Nikole virtualnom priredbom koja je objavljena na YouTube kanalu OŠ „Đuro Ester“.

Omiljenom kršćanskom svecu, zaštitniku djece, pomoraca, zaručnika, siromaha, učenici su poklonili mnoštvo recitacija, pjesmica i igrokaza. U priredbi su nastupili učenici nižih i viših razreda. Učenici su naglasili da je sveti Nikola bio je svećenik i biskup koji je u narodu širio ljubav i dobrotu, pomagao dobrim ljudima i blagoslivljao ih svojim darovima. Darovi kojima se veselimo, podsjećaju nas da će svako naše dobro djelo biti nagrađeno još većom dobrotom. Ako podijelimo svoj dar s drugima, radost će biti još veća. Također, pozvali su na skromnost i zahvalnost na onome što imamo.

Na sam blagdan sv. Nikole, 6. prosinca učenici su pogledali priredbu u svojim učionicama. „Meni se jako sviđa priredba, kao i svi nastupi velikih i malih učenika“, rekla je vjeroučiteljica s. Donata Gravić, koordinatorica školskih aktivnosti povodom Nikolinja.

Pri kraju priredbe možemo uživati u maštovitim crtežima koje su nacrtali članovi likovne grupe.

Sveti Nikola bio je i u našoj školi. Prošetao je hodnicima i posjetio sve učenike nižih razreda darujući im slatke poklone, dok su učenike viših razreda slatki pokloni dočekali u školskoj blagovaoni. Potaknuo nas je da u predblagdansko vrijeme, vrijeme došašća razmislimo o svojim djelima, molimo i činimo dobro.

David Mesarić, 6.c

(Novinarska grupa)

Virtualna priredba Sveti Nikola 2021.