Učenici francuskog jezika pomagali djeci Madagaskara

humanitarnom programu „Škole za Afriku“ u organizaciji Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Izrađivali su kreativne radove, oslikavali kišobrane, izrađivali božićne ukrase za prodajnu izložbu kojom su prikupili sredstva za pomoć školovanju siromašne djece Afrike.

Prodajna izložba učeničkih radova ostvarena je 21. prosinca 2021. u gradskom parku u sklopu koprivničke Božićne bajke. „Cilj nam je bio prikupiti sredstva za djecu Madagaskara kako bismo im osigurali obrazovanje, ali i pristup pitkoj vodi“, kazala je učiteljica francuskog i engleskog jezika Tomislava Kraljić.

Na dobrotvornoj akciji prodano je mnogo radova dječjih ruku. Osim što su sudjelovali u dobrotvornoj akciji, naučili su mnogo o kulturi, geografskim obilježjima, životinjama i biljkama na Madagaskaru, gdje se također govori francuskim jezikom.

„Drago mi je da smo sudjelovali ovoj humanitarnoj akciji i da su naši učenici kroz nju izrazili  empatiju prema svojim vršnjacima u drugoj zemlji i svoj volonterski duh“, istaknula je učiteljica Kraljić. Također je naglasila zadovoljstvo entuzijazmom i voljom učenika te ugodnom atmosferom u kojoj su radili.

Uoči Uskrsa učenici također planiraju ostvariti dobrotvornu akciju kojom će pokazati kako suradnjom mogu mijenjati društvo na bolje.

David Mesarić, 6.c

(Novinarska grupa)