Učenici  OŠ „Đuro Ester“ predstavili svoj rad u Dnevniku HRT-a

Prepoznavši kvalitetu rada, inovativne projekte i aktivnosti koje ostvaruju naši učenici pod vodstvom svojih učitelja i stručnih suradnika, Osnovnu školu „Đuro Ester“ posjetila je novinarska ekipa HRT-a. O radu naše škole izvijestila je Sunčica Findak, poznata hrvatska novinarka, voditeljica i urednica emisija na HRT-u, u rubrici pod nazivom „I mi idemo u školu“. Prilog iz OŠ „Đuro Ester“ emitiran je 23. siječnja 2022. u večernjem Dnevniku, a možete ga pogledati putem poveznice:https://www.facebook.com/watch/?v=228352656151500 Središnja vijest iz naše škole u Dnevniku HRT-a bila je pokretanje školske televizijske emisije pod nazivom „Đuro TV“, koju su snimili naši učenici, polaznici izvannastavnih aktivnosti u sklopu pilot-projekta „Multimedija u pokretu“. Učenici su pokazali kako se, uz vodstvo učiteljice hrvatskoga jezika Martine Trešćec Godek i vjeroučitelja Saše Špoljarića, pripremaju za snimanje i izvještavanje o važnim događajima u školi, od izrade loga za TV emisiju, uređivanja studija, do izvođenja vježbi za glas i izgovor, uvježbavanja teksta i govora voditelja, snimanja kadrova i montiranja emisije. Učenici su također pokazali kako snimaju radijske emisije u školskom studiju, uz vodstvo učitelja glazbene kulture Mihaela Kivača i knjižničarke Nikoline Sabolić. Uz multimedijske aktivnosti, svoj rad predstavila je i grupa Malih turističkih vodiča, koje podučava nastavnica povijesti i geografije Jasminka Fanuko-Polančec. Učenici su prikazali kako goste koji posjete naš grad vode na značajne lokacije i upoznaju ih s kulturnim i povijesnim znamenitostima Koprivnice. Ponosno smo predstavili i literarno stvaralaštvo naših učenika nižih i viših razreda, prije svega, pisanje haiku poezije koja je „zgodan način da oni iskažu svoje misli, doživljaje, osjećaje na kratak i zanimljiv način“, kako je istaknula učiteljica razredne nastave Maja Sinjeri, čiji učenici osvajaju nagrade na Međunarodnom dječjem haiku natječaju JAL Foundation. Koordinatorica za rad s darovitim učenicima, psihologinja Renata Glavica predstavila je aktivnosti i način rada s darovitim učenicima u našoj školi u programu pod nazivom „Svijet oko nas“. […]

Prepoznavši kvalitetu rada, inovativne projekte i aktivnosti koje ostvaruju naši učenici pod vodstvom svojih učitelja i stručnih suradnika, Osnovnu školu „Đuro Ester“ posjetila je novinarska ekipa HRT-a. O radu naše škole izvijestila je Sunčica Findak, poznata hrvatska novinarka, voditeljica i urednica emisija na HRT-u, u rubrici pod nazivom „I mi idemo u školu“. Prilog iz OŠ „Đuro Ester“ emitiran je 23. siječnja 2022. u večernjem Dnevniku, a možete ga pogledati putem poveznice:
https://www.facebook.com/watch/?v=228352656151500

Središnja vijest iz naše škole u Dnevniku HRT-a bila je pokretanje školske televizijske emisije pod nazivom „Đuro TV“, koju su snimili naši učenici, polaznici izvannastavnih aktivnosti u sklopu pilot-projekta „Multimedija u pokretu“. Učenici su pokazali kako se, uz vodstvo učiteljice hrvatskoga jezika Martine Trešćec Godek i vjeroučitelja Saše Špoljarića, pripremaju za snimanje i izvještavanje o važnim događajima u školi, od izrade loga za TV emisiju, uređivanja studija, do izvođenja vježbi za glas i izgovor, uvježbavanja teksta i govora voditelja, snimanja kadrova i montiranja emisije. Učenici su također pokazali kako snimaju radijske emisije u školskom studiju, uz vodstvo učitelja glazbene kulture Mihaela Kivača i knjižničarke Nikoline Sabolić.

Uz multimedijske aktivnosti, svoj rad predstavila je i grupa Malih turističkih vodiča, koje podučava nastavnica povijesti i geografije Jasminka Fanuko-Polančec. Učenici su prikazali kako goste koji posjete naš grad vode na značajne lokacije i upoznaju ih s kulturnim i povijesnim znamenitostima Koprivnice.

Ponosno smo predstavili i literarno stvaralaštvo naših učenika nižih i viših razreda, prije svega, pisanje haiku poezije koja je „zgodan način da oni iskažu svoje misli, doživljaje, osjećaje na kratak i zanimljiv način“, kako je istaknula učiteljica razredne nastave Maja Sinjeri, čiji učenici osvajaju nagrade na Međunarodnom dječjem haiku natječaju JAL Foundation.

Koordinatorica za rad s darovitim učenicima, psihologinja Renata Glavica predstavila je aktivnosti i način rada s darovitim učenicima u našoj školi u programu pod nazivom „Svijet oko nas“. „Imamo Tim za darovite u kojem djeluje 14 učitelja i stručnih suradnika. Daroviti učenici rade u tri grupe. Na početku godine biraju temu koju će istraživati, a ove godine su to ljudska prava i klimatske promjene“, kazala je psihologinja.

Kao posebnost škole ravnateljica Sanja Prelogović istaknula je izdavanje lista za roditelje „Razgovori“, koji uređuje pedagoginja Jasna Relja, a u kojem pišu stručnjaci, stručni suradnici, učitelji i sami roditelji. List informira roditelje o tome što se u školi radi te stručnim prilozima pomaže roditeljima u procesu odgoja i obrazovanja djece.

Na kraju priloga iz naše škole HRT-ova novinarka Sunčica Findak naglasila je kako napuštaju zaista zanimljivu školu, a novinarstvo ostavljaju u sigurnim rukama.

Mi, učenici sa zanimanjem smo pratili kako to rade profesionalni novinari i puno toga naučili. Ponosni smo što je naša škola prepoznata i izabrana kao primjer kreativnog rada, što nam daje „vjetar u leđa“ da budemo još bolji.

Mirta Jurić, 7.c

(Novinarska grupa)