Ana Juratović ostvarila odlično 4. mjesto na državnom Natjecanju iz povijesti

Ana Juratović, učenica 7.b razreda sudjelovala je na državnom Natjecanju iz povijesti na kojem je postigla izvrstan rezultat. „Ana je ostvarila izniman uspjeh i pokazala ogromno znanje ostvarivši 4. mjesto, iako je prema broju bodova bila 2., samo jedan bod zaostavši za trojicom učenika koji su dijelili prvo mjesto!“ istaknula je njezina mentorica Jasminka Fanuko-Polančec. Donosimo Aninu priču o putu do državnog natjecanja.

Ana Juratović, učenica 7.b razreda sudjelovala je na državnom Natjecanju iz povijesti na kojem je postigla izvrstan rezultat. „Ana je ostvarila izniman uspjeh i pokazala ogromno znanje ostvarivši  4. mjesto, iako je prema broju bodova bila 2., samo jedan bod zaostavši za trojicom učenika koji su dijelili prvo mjesto!“ istaknula je njezina mentorica Jasminka Fanuko-Polančec. Donosimo Aninu priču o putu do državnog natjecanja.

Ana i mentorica

Odluku o sudjelovanju na školskom natjecanju donijela sam na prijedlog svoje nastavnice  Jasminke Fanuko-Polančec. Za pripremu je trebalo je uložiti puno truda i vremena od strane nas učenika, a nastavnica nam je pripremala materijale i poticala nas.  Za školsko natjecanje pripremali smo se tijekom siječnja u školi s mentoricom i kod kuće samostalno. Dva puta tjedno nalazili smo se u školi prije ili poslije nastave… To je zahtijevalo puno truda i odricanja. U školi smo znali ostati i po 2 sata više nego ostali učenici, ali zbog toga nam nikako nije bilo žao. Trebalo je proći brojne  prezentacije, paralelne udžbenike, radne bilježnice, testove od prijašnjih godina, ali najvažnije je da je to bilo uz puno volje i želje za uspjehom.

Na školskom natjecanju, u veljači, ostvarila sam najbolji rezultat, što mi je otvorilo vrata za županijsko natjecanje  koje se u ožujku održalo uživo u Križevcima. Osim mene, na županijsko je pozvano još 5 mojih prijatelja. Uslijedile su nove pripreme, novi sadržaji za učenje, a želja za uspjehom bila je sve veća. Svi smo željeli otići na državno natjecanje, to je san svakog učenika, ali naravno, svaki rezultat smo bili spremni prihvatiti. Na županijskom natjecanju smo kao škola bili najbolji, a ja sam imala najviše bodova u konkurenciji sedmih razreda.

Slijedilo je čekanje popisa pozvanih na državnu razinu Natjecanja iz povijesti na kojem sam se našla i ja. Ovo mi je bilo prvo državno  natjecanje i bila sam oduševljena, čak i iznenađena jer nisam to očekivala, ali vidjeti svoje ime na tom popisu poseban je osjećaj.

Opet su uslijedile intenzivne pripreme, u školi, kod kuće, ali sad su se već počeli javljati i prvi znakovi umora… Uz ostale školske predmete i obaveze, bilo je malo teško pratiti još i posve novo gradivo iz povijesti, ali uz puno truda i želje, nastavila sam dalje svoj put na ovom enatjecanju.

Vrlo brzo, već u travnju došlo je i državno natjecanje, najviša razina, odlazak na otok Krk gdje ću biti u društvu najboljih mladih povjesničara. Natjecanje je održano od 11. do 13. travnja 2022. u gradu Krku u OŠ „Fran Krsto Frankopan“. I ovdje je također uslijedio dobar rezultat s kojim sam, mogu reći, vrlo zadovoljna. Dala sam sve od sebe i mislim da sam ostvarila veliki uspjeh! Bila sam sretna što sam se našla između 20 najboljih u državi! S natjecanja nosim vrlo lijepe uspomene, puno novih iskustva i poznanstva.

Ovo je bio jedan lijepi vremenski period, koji je počeo uspjesima u školi, a završio uspjehom na državnom natjecanju. Svaki zadatak iz povijesti odrađivala sam na način da mu se maksimalno posvetim i uložim puno truda u njega i sad vidim da se isplatilo. Jedva čekam ponovno sudjelovati na ovakvome natjecanju!

Ana Juratović, 7.b