Učenici i roditelji zabavili se na Večeri geografije

Učenici OŠ “Đuro Ester” pridružili su se obilježavanju međunarodne manifestacije pod nazivom GeoNight – Noć geografije, koja se priređuje u većini europskih država. Obilježava se aktivnostima i različitim sadržajima vezanima uz geografiju.

Večer geografije priređena je 1. travnja 2022. u maloj sportskoj dvorani naše škole. Učenici petih, šestih i sedmih razreda, polaznici geografskih izvannastavnih aktivnosti demonstrirali su pokuse, pripremili kvizove i igre geografskog sadržaja za posjetitelje Večeri te time pokazali svoje znanje o ovome predmetu. Posjetitelji su također mogli okusiti jela različitih država svijeta koja su za ovu prigodu pripremili učenici i njihovi vrijedni pomagači – bake, djedovi, prijatelji, roditelji.

Na prvome punktu izvodili su se pokusi; erupcija vulkana, oblak/magla u boci, morske struje, erozija tla te tornado i kiša u limenci. Nakon pokusa slijedili su kvizovi. Učenici su ispitivali znanje glavnih gradova pojedinih država, provjeravali snalaženje na karti, opće znanje geografije i prepoznavanje lokacija u našemu gradu Koprivnici.

Na završetku Večeri sudionici su se počastili specijalitetima iz različitih država svijeta. Na stolu su se našle američke palačinke (Sjedinjene Američke Države), muffini (Francuska), kuglof (Austrija), biskupski kolač (Njemačka) i druga jela.

Geografskim eksperimentima i aktivnostima učenici su potaknuli interes za geografiju, ali i osvijestili ljude o opasnostima koje prijete zbog neodgovornog postupanja i neodrživog gospodarenja našim planetom.

Gala Knežević, 6.a