Obilježena 10. godišnjica Učeničke zadruge Đurđica

U srijedu 25. svibnja 2022. u OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica održana je Večer zadrugara. Kulturnim programom i radionicama, pod motom „Kad se male ruke slože“, učenici su obilježili 10 godina postojanja Učeničke zadruge Đurđica.

Večer je započela kratkim kulturnim programom u predvorju Škole. Program je vodio učenik David Mesarić, član Sekcije za marketing i promociju te Sekcije za rad s biljkama. Okupljenim učenicima i roditeljima obratile su se ravnateljica Škole Sanja Prelogović i voditeljica Učeničke zadruge, učiteljica Đurđica Lucek. Za ovu su prigodu učenice 5. razreda, pod vodstvom učiteljice Maje Jerčinović, pripremile svoj prvi plesni nastup.

U toku programa prikazan je videouradak o počecima i najvažnijim događajima iz rada Zadruge tijekom 10 godina, koji su pripremile učenice Marija Petrović i Gala Knežević iz Sekcije za marketing i promociju.

Prva voditeljica Zadruge bila je nastavnica Vesna Hižman-Perošić. Naslijedila ju je nastavnica Anja Hunjadi. Danas Zadrugu vodi nastavnica Đurđica Lucek.

Zadruga djeluje u okviru nekoliko učeničkih sekcija. To su Sekcija za rad s biljkama, Etno-sekcija, Eko-sekcija, Likovno-estetska sekcija, Dizajnerska sekcija, Sekcija za marketing i promociju, a u novije su vrijeme počele djelovati Tekstilna sekcija, Rukotvorine i Domaćinstvo. Sekcije vode učitelji i knjižničarka.

Nakon uvodnog programa uslijedio je najvažniji dio večeri – radionice koje su pripremili zadrugari sa svojim voditeljima;

  • radionicu recikliranja vodila je učiteljica Davorka Kalamir
  • mirisne kuglice učenici su izrađivali s učiteljicom Majom Jerčinović
  • maketarstvo i modelarstvo zadrugari su isprobali s učiteljicom Tijanom Martić
  • s učiteljicom Vesnom Hižman-Perošić pakirali su čajeve i lavandu
  • s učiteljicom Đuđricom Lucek su šivali i izrađivali ukrasne predmete
  • proizvode od gline izradili su s učiteljem Darkom Markićem.

Zadrugari su proveli svoju Večer u ugodom, radnom i veselom raspoloženju. Njihovi proizvodi bili su izloženi na svečanoj priredbi u dvorani Domoljub povodom obilježavanja Dana škole „Đuro Ester“.

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.

voditeljica Sekcije za marketing i promociju