Svečanom priredbom obilježen Dan naše škole

Tijekom cijelog tjedna uoči Dana škole organizirana su različita kultura i sportska događanja, radionice i izložbe, a središnji događaj bila je svečana priredba koja je održana u petak 27. svibnja 2022. godine u dvorani Domoljub. Priredbom je proslavljen 63. Dan škole, 40 godina suradnje i povezanosti naše škole s Osnovnom školom Olge Meglič iz Ptuja te 10. godišnjica postojanja Učeničke zadruge Đurđica.

Priredbu su posjetili uvaženi gosti iz Grada Koprivnice, Županije, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i prijateljske škole iz Slovenije. U njihovim govorima prisjetili smo se naših uspjeha tijekom ove godine, kao što su sudjelovanje u Erasmus+ projektu, rad s darovitim učenicima, izgradnja dvorane, uređenje vanjskog prostora škole, novih  učionica te priprema za jednosmjensku nastavu.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanjima županijske i državne razine dobili su zahvalnice ravanteljice i prigodan dar. Slijedio je kulturni program s pojedinačnim i skupnim scenskim nastupima učenika nižih i viših razreda, koji su recitirali, pjevali i glumili, a pripremili su ih njihovi mentori.

Tijekom programa prikazan je video o djelovanju Učeničke zadruge Đurđica u posljednjih 10 godina, a u predvorju dvorane zadrugari su izložilai svoje najbolje proizvode. Mladi povjesničari predstavili su našu suradnju s prijateljskom školom Olge Meglič, zajedničke susrete, projekte i aktivnosti kojima njegujemo povezanost već 40. godinu. Vidjeli smo uspjehe u natjecanjima koje su učenici i njihovi mentori postigli ove godine. Priredba je završila pjevanjem himne škole „Đuro Ester“.

Ova godina je definitivno bila posebna, pošto je posljednja prije otvaranja nove škole koja se gradi na Podolicama, koju će od sljedeće školske godine pohađati polovina učenika iz naše škole. Bilo je lijepo vidjeti sve što su učenici pripremili. Nadam se da će i sljedeće godine biti jednako uspješne i ispunjene zadovoljstvom, a za sada želim sretan 63. rođendan našoj Osnovnoj školi „Đuro Ester“!

Mirta Jurić, 7.c