Izložba slikovnica povodom  Međunarodnog dana dječje knjige

Učenici nižih razreda izrađivali su slikovnice povodom Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja na rođendan Hansa Christiana Andersena, slavnog pisca bajki. Izložba je organizirana u sklopu Festivala slikovnica – školskog projekta za poticanje čitanja i govornih vještina.

„Cilj projekta je bio razvijati čitalačke vještine učenika kao i njihove jezične i govorne sposobnosti jer se one najbolje razvijaju čitanjem i slušanjem priča od najranijeg djetinjstva. Dobre čitalačke i govorne vještine djeteta su izuzetno važne za socijalni i emocionalni razvoj, a osim toga potiču i vještine učenja. Očekivani ishodi ovog projekta bili su smisliti vlastitu priču riječima i slikom te izraditi vlastitu slikovnicu i predstaviti je drugima vodeći računa o svim sastavnicama prave slikovnice, kao što su naslov, autor, ilustrator, izdavač, bilješka o autoru, godina izdanja i sl.“, istaknula je pedagoginja Jasna Relja.

Svoje slikovnice učenici su izložili u školskom predvorju i u školskoj knjižnici. Na izložbi su se mogle vidjeti slovarice, slikovnice o kućnim ljubimcima, šumskim životinjama, slikovnice o koncentraciji i pažnji, zdravoj hrani, sportu, vježbanju, rekreaciji, hobijima kao i taktilne slikovnice.

Leona Tasoti Kivač  i Lorena Rajn, 6.d

(Novinarska grupa)