Proljetna čarolija

Proljeće je velika čarolija. Zasja sunce kao žuti maslačak. Šarene proljetnice proviruju iz trave kao male krtice iz zemlje. Lagani vjetrić se igra lišćem i grančicama.

           Park je zelen i u njemu se igraju djeca. Odasvud se čuje smijeh. Drveće je zeleno, vedro i svježe. Malene ptičice pjevaju u zboru svoje dražesne pjesme. Mladunci raznih životinja se igraju i trče po cijele dane. Oblaci se na nebu igraju s vjetrom.

          Kada dan traje, čini se da nikad neće završiti. To je pravi čin proljetne čarolije.

                                                                                                         Franka Kolar, 3.a

         Proljeće je. Sunce sja. Lijepo mi je i toplo. Puše lagani vjetrić. Čujem ptice kako cvrkuću. Lijepo je kao u bajci. Vidim bezbroj žutih maslačaka u mom dvorištu.

            Volim provoditi vrijeme u dvorištu jer ima mnogo cvijeća. Imamo tri stabla koja rade hlad koji osvježava kao sladoled. Proljeće je predivno jer je toplije i dani su duži. Vrijeme je ljepše, pa možemo dulje ostati vani. Životinje se bude u proljeće i sve postane malo življe i ljepše. Pčelice lete od cvijeta do cvijeta i skupljaju pelud. Ponekad vidim i bubamaru. Često vidim leptire koji su lijepi kao cvijeće. Mlada trava se zeleni i iz nje vire nježne, male tratinčice. Listovi na stablu postaju zeleniji, malo nalik na mladu travu.

       Volim proljeće jer je tako čarobno. Ponekad osjećam kako mi život u proljeće postaje lijep kao bajka. Zbog toga volim proljeće još više.

                                                                                                                    Azra Ćostović, 3.a

          Proljeće je u mome vrtu, tako je čarobno. Sve je puno razigranog, šarenog, visokog, niskog, predivnog cvijeća.                                                                                           

       Volim gledati ples vjetra i cvijeća. A miris me omamljuje. Ptičice pjevaju. Drveća pupaju, cvatu, listaju. Mi ne primjećujemo predivnu proljetnu čaroliju. U proljeće volim cvjetiće koji rastu. Kada dođem na livadu Sunce me svojim toplim zrakama grije po tijelu. Volim gledati šare na leptirima. Poslije kiše divim se kapljicama koje blistaju kao šljokice i zvijezde na nebu.

 Proljeće je najčarobnije godišnje doba.

Iva Petrović, 3.a

     U proljeće je sve šareno kao duga. Na livadama je cvijeće u sto šarenih boja.

Sve je čarobno. U mom dvorištu je bezbroj žutih maslačaka i bijelih tratinčica.

Drveće je prepuno lišća.

        Sunce je ogrnulo sve ljude mojega grada svojom toplinom. Vani se čuje smijeh, razigrane djece. Proljeće je najčarobnije godišnje doba.

U proljeće kao da je posipana proljetna čarolija po nama i prirodi.

                                                                                                          Magda Puškarić, 3.a

U proljeću se dogodi čarolija. Sve što nije lijepo pretvori se lijepo. Zato je proljeće najljepše godišnje doba. Svaki me dan sunce obasja svojim toplim zrakama. Svaki dan mi je vruće i zato radim moju posebnu limunadu.

Jako volim dok čarolija preobrazi proljeće u jednu veliku šarenu sliku. Tu sliku gledam svaki dan kod tate. Kada se probudim veselo sunce me dočeka za igru na trampolinu.

Ne mogu dočekati svaku godinu da vidim je li proljeće napravilo novu šarenu sliku. Jako volim dok sam u slici proljeća.

                                                                                                                       Timon Ružić, 3.a

Kada izađem van, već na početku dana počinje proljetna čarolija. Sunčeve zrake me griju. Ptice lete nebom. Čujem kako prekrasno pjevaju.                                                           

Veselo se prošećem do livade. Na livadi je tona žutih maslačaka kojima se veselo smije žuto sunce. Mali bijeli oblačići prolaze nebom. Predivan pogled u mojim očima. Posvuda lete zlaćane pčelice. Sitne male bubice šetkaraju se oko mene. Put u mojim očima još se nastavlja. Kao da proljetnoj čaroliji nikada nema kraja.

                                                                                                             Hana Mihaljević, 3.a

Stiglo je proljeće. Priroda se probudila. Sunce me toplo grije,osjećam kako mi miluje obraze.

Bio je proljetni dan. Otišla sam s bakom u šumu. Šuma je bila predivna, zelena, velika, raspjevana, puna životinja. Odasvud se čulo predivno pjevanje razigranih ptica. Ptice su bile vesele kao da su prvi put u prirodi, a još veselije su letjele. Sunce je svojim zrakama obasjavalo šumu. Šuma je izgledala kao da je posuta punom vrećom šljokica. Sva je bila svjetlucava. Drveća su bila obučena svojim predivnim zelenim prolistalim krošnjama.

Šetala sam šumom i gledala te predivne prizore. Sjetila sam se kako je ova šuma prije nekoliko mjeseci bila gola, potpuno prazna i sva pokrivena snijegom, a sada je kao u bajci, a tako sam se i ja osjećala. Tako sam shvatila da se desila proljetna čarolija i da je priroda najbolji slikar na svijetu.

                                                                                                                               Ema Varga, 3.a