Učenici primili priznanja i medalje na ljetnoj Olimpijadi čitanja 2022.

U srijedu 14. rujna u gradskome parku održana je završna svečanost Olimpijade čitanja 2022. u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“. Učenici naše škole osvojili su priznanja, a Iva Petrović nagrađena je srebrnom medaljom za 66 pročitanih knjiga tijekom ljeta.

Naša gradska knjižnica je od 21. 6. do 31. 8. 2022. provodila ljetni izazov čitanja za djecu, popularnu Olimpijadu čitanja. Program je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu. Ovaj program provodi se sedam godina zaredom. Prijavilo se ukupno 216 učenika od 1. do 4. razreda. Aktivno ih je sudjelovalo 202, a pročitali su ukupno 3264 knjige što je više za 33% u odnosu na prošlu godinu. U prosjeku je pročitano 16 knjiga po sudioniku. Program financijski podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.

Naša srebrna olimpijka Iva Petrović, učenica 4.b razreda, nam je rekla kako su joj knjige bile jako zanimljive te je i ove godine uživala čitajući ih. „Omiljena knjiga bila mi je Kućica na stablu od 13 katova jer je bila zanimljiva i smiješna. I iduće godine planiram sudjelovati na Olimpijadi“, otkriva Iva. Ivi je ovo već treća Olimpijada. S posebnim ponosom se prisjeća svoje prve Olimpijade u 1. razredu kada je osvojila čak dvije zlatne medalje.


Iz knjižnice „Fran Galović“ otkrivaju da je ovaj program postao vrlo popularan među djecom, pa se svake godine uključuje sve više djece i postižu sve bolji rezultati. „I ove godine učenici su bili vrlo moitivirani  i ponovno nas pozitivno iznenadili. Ono što nas još više raduje je zadovoljstvo naših malih korisnika, stvaranje ljubavi prema knjizi i čitanju i podrška cijele obitelji i zajednice. Iznenađuje nas njihova motivacija, vještine crtanja koje primjećujemo u njihovim dnevnicima čitanja, mašta i komentari o pročitanim knjigama. Također su nagrađeni i učenici koji su najviše komentirali knjige na web stranici Olimpijade“,  poručuju organizatori Olimpijade čitanja.

David Mesarić, 7.b

Novinarska grupa