Origami tehnika – izvrsna za razvoj motorike ruke, koncentracije, pažnje i logičkog razmišljanja

Origami je tradicionalna japanska vještina kreiranja modela od papira.  Otkrivamo koje nam dobrobiti donose ovakve aktivnosti.

Ova tehnika najčešće se povezuje s izumom papira u Kini oko 2. st. pr. Kr., no pravi procvat origami je doživio u Japanu kao nacionalna umjetnost.

Izložbom svojih radova nastalih na likovnim radionicama učenici nižih razreda naše škole uključili su se u obilježavanje Svjetskog dana origamija, koji se obilježava 11. studenoga. Predvorje škole, školske hodnike, panoe učionica i školske knjižnice krasili su raznovrsni radovi izrađeni origami tehnikom.

„Origami tehnika je jedna stara japanska tehnika za savijanje papira i izradu predmeta od papira. Jako je korisna za razvoj motorike ruke, koncentracije, pažnje, upornosti i logičkog razmišljanja. Toga dana osigurali smo da naša djeca rade rukama, da razvijaju svoju koncentraciju i pažnju. Bez koncentracije nema kvalitetnog učenja, a time ni kvalitetnih školskih postignuća, stoga su i ovakve aktivnosti važan doprinos mentalnom zdravlju“, istaknula je pedagoginja savjetnica Jasna Relja.

Leona Tasoti Kivač, 7.a