Započela Koprivnička bajka

Osim odlaska na klizanje, u srijedu 14. prosinca imali smo još jedan dobar razlog za večernji posjet centru grada. Na ovogodišnjoj manifestaciji Koprivnička bajka učenici nižih i viših razreda OŠ „Đuro Ester“ predstavili su se kulturnim programom, prodajnom izložbom i humanitarnim djelovanjem.

U kulturnom programu nastupili su učenici Plesne grupe 2.a i 2.b razreda koji su nas razveselili plesom Jingle Bell Rock pod vodstvom mentorice Dijane Veh. U scenskom nastupu sudjelovali su učenici Scensko-recitatorske grupe Eva Krajina i Maša Kresojević, koje su izvele kratki igrokaz Snjegović, te David Mesarić recitiranjem pjesme Dobrodošlica Božiću. Učenike je pripremila mentorica Sanja Kapusta. Školski zbor pod vodstvom nastavnika Mihaela Kivača pjevao je četiri pjesme – Deck the Halls, Carol od the Bells, Nek svima je sretan Božić i Zvončići.

U sklopu programa na Koprivničkoj bajci organizirana je i prodajna izložba proizvoda Učeničke zadruge Đurđica. Zadrugu su predstavljali učenici Paula Široki, Melani Šajković, Melani Stubičar i David Mesarić uz voditelja Darka Markića.

Učenici naše škole koji sudjeluju u projektu Škole za Afriku i projektu pomoći nezbrinutim životinjama u suradnji s udrugom Šinterice dobra srca prikupljali su donacije za svoje kreativne radove, božićne dekoracije i straničnike, koje su izradili s ciljem humanitarnog djelovanja za djecu Etiopije, razvijanja empatije i pomaganja onima kojima je potrebna pomoć. Akcije pomoći predvodili su učenici Sara Bujan, Ema Mikulčić i Natan Knežević s učiteljicama Andrejom Kerovec Letica, Mirjanom Mihalec i Sonjom Schuster.

Bile su ovo aktivnosti kojima su učenici najavili doček blagdana i školskih praznika. Podsjećamo vas da u vrijeme odmora od škole ne zaboravite na fizičko kretanje i svakako iskušate svoje vještine kretanja po ledu na gradskom klizalištu.

David Mesarić, 7.b

član Novinarske grupe, Sekcije za marketing i promociju Učeničke zadruge Đurđica,

voditeljica Nikolina Sabolić