Cvrčak i mravica – pogledajte prvi hrvatski animirani film u tehnici 3D animacije

Po povratku sa zimskih praznika u školi je vladalo veliko iščekivanje – svi učenici od 1. do 4. razreda uputili su se 18. siječnja u kino Velebit na projekciju prvog hrvatskog cjelovečernjeg animiranog filma koji je rađen u tehnici 3D animacije – Cvrčak i mravica. Film je nastao prema motivima Ezopove basne „Cvrčak i mrav“.

Film je prilagođen današnjem vremenu, a tema je svevremenska – kako zajedničkom suradnjom, tolerancijom i uvažavanjem različitosti postići da svima bude bolje i ljepše. Donosi priču o marljivim mravima koji su prije zime radili i raspjevanim cvrčcima koji nisu vjerovali da zima postoji. Iz grupe mrava i cvrčaka izdvojili su se mravica Antoneta i cvrčak Ket, koji su se zaljubili. Mravi su bili uvjereni da ne znaju pjevati, no Antoneta se zbog ljubavi odvažila pustiti glas. Kent je pak zbog ljubavi prema Antoneti počeo vjerovati u priču o strašnoj zimi koja dolazi poslije jeseni i koja će pokositi sve cvrčke. U priču se upleo sebičan i ljubomoran mrav Anteodor koji je želio svu slavu i mravicu Antonetu za sebe. Ako želite saznati što se dalje dogodilo, svakako preporučam da pogledate ovaj animirani film – prvi u Hrvatskoj snimljen modernom 3D tehnikom.

Ana Zinul Kurcinak, 4.a

Film mi se svidio jer je zabavan, pustolovan i šaljiv. Likovi kukaca su mi bili pomalo neobični zbog svojeg izgleda – velikih očiju i dugačkih prsti. Osobno bih uvela još koji humorističan lik. Radnja je popraćena glazbom i pjevanjem. Pjesme nas potiču da se ohrabrimo, vjerujemo u sebe i pokažemo svoje sposobnosti, a film poručuje da se s ljubavlju i tolerancijom mogu riješiti svi problemi.

Iva Kljaić, 4.a

Pjesmu iz filma „Pjevati možeš i ti“ možete poslušati na YouTube kanalu putem poveznice: