Učenička zadruga Đurđica predstavila svoje proizvode na XII. Smotri učeničkog zadrugarstva

U utorak 2. svibnja 2023. godine u Rasinji se održala XII. Smotra učeničkog zadrugarstva Koprivničko-križevačke županije na kojoj je sudjelovala i naša Učenička zadruga „Đurđica“.

Zadrugu OŠ „Đuro Ester“ su na smotri predstavljali učenici 7.b razreda Paula Široki i David Mesarić s mentorom Darkom Markićem, učiteljem likovne kulture. Smotra se održavala u novoizgrađenoj sportskoj dvorani OŠ Andrije Palmovića Rasinja koja je bila domaćin Smotre.

Ove godine na Smotru se prijavilo čak 15 školskih zadruga, što je najveći broj do sada. Prije Smotre svaka je zadruga trebala snimiti i poslati video u trajanju do četiri minute kojim će predstaviti rad zadruge, a koji se bodovao prije smotre. Na počeku Smotre svaka je zadruga morala posložiti štand. Među svojim proizvodima UZ „Đurđica“ predstavila je čajeve, mirisne jastučiće od lavande, glinene posudice i anđele.

Smotra je bila otvorena hrvatskom himnom te prigodnim programom učenika škole domaćina. Svim predstavnicima škola obratili su se ravnatelj škole domaćina te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije.

Najvažniji dio bilo je ocjenjivanje štandova, a bodovao se videouradak te izgled štanda i predstavljanje zadruge. Proglašeno je prvih pet zadruga koji su osvojili najveći broj bodova. Prvo mjesto osvojila je učenička zadruga „Mak“ iz OŠ Đelekovec. Svi oni koji nisu među prvih pet, proglašeni su šestima, a među njima je i naša školska zadruga.

David Mesarić, 7.b