Šestaši otkrivali zanimljivosti Zagreba i posjetili kabinet genijalnog uma svih vremena – Nikole Tesle

Znate li da se tehnologija na kojoj funkcionira današnji svijet – daljinsko upravljanje, radiovalovi, izmjenična električna struja, indukcijski elektromotor – temelji na dostignućima i izumima jednog čovjeka, i to čovjeka rođenog upravo u našoj zemlji? Da, to je svakako Nikola Tesla.

Na terenskoj nastavi u Zagrebu učenici 6.a i 6.b razreda OŠ ,,Đuro Ester” 11. svibnja 2023. posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla i kabinet najvećeg hrvatskog izumitelja Nikole Tesle, gdje su vidjeli demonstracije njegovih istaknutih izuma i saznali mnoge zanimljivosti o životu i radu ovog genijalnog uma svih vremena. U muzeju su slušali predavanje o rudarstvu te razgledali rudnik. Također su razgledali stalni postav muzeja, makete i izloške prometala iz prošlih vremena.

Nakon šetnje do centra Zagreba otišli su na ručak u pivnicu Medvedgrad. Potom su otkrivali zanimljivosti grada Zagreba uz pomoć tableta i vodiča iz organizacije Zagreb Time Travel. Nakon što su pogledali kratak video na tabletu, rješavali su zadatke koji su ih vodili do različitih lokacija – kulturnih i povijesnih znamenitosti našega glavnoga grada. Terenska nastava završila je šetnjom od Trga bana Josipa Jelačića.

Preporučamo pogledati iznimno zabavnu emisiju Roberta Knjaza „Hrvatski velikani“ – Nikola Tesla u kojoj ćete saznati zanimljivosti o Nikoli Tesli na jedinstven način. Emisija je dostupna na YouTube-u putem poveznice: https://www.youtube.com/watch?v=MEOUra5I2gY

Mirena Nevjestić, 6.b