Proslava 64. Dana škole „Đuro Ester“

Naša Osnovna škola „Đuro Ester“ proslavila je svoj 64. Dan škole. U petak 26. svibnja 2023. djelatnici škole, učenici, njihovi roditelji, predstavnici Grada i Županije okupili su se u dvorani Domoljub. Svi zajedno proslavili smo 64. rođendan svoje Osnovne škole „Đuro Ester“.

Svečani program započeo je govorom ravnateljice Sanje Prelogović. Podsjetila nas je na mnoge promjene koje su činile upravo ovu godinu posebnom, naglašavajući nastavu u jednoj smjeni i produženi boravak u razrednoj nastavi. Ovo je prva godina kada smo svi bili u istoj smjeni, a bili smo i upola manji zbog otvorenja Osnovne škole „Podolice“.

Slijedili su scenski nastupi koje su priredili učenici i njihovi mentori. Započeli smo od prvih razreda sve dok nismo došli do osmih. Neki od nastupa bili su pojedinačni, a neki skupni, ali svi su bili različiti, od sviranja, pjevanja, plesanja do igrokaza. Publika je pljeskala i smijala se tijekom šaljivih recitacija i igrokaza. Na samom kraju, učenici osmih razreda koji su završili sve razrede s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem dobili su nagrade. Tijekom programa pogledali smo prezentaciju postignuća škole u protekloj nastavnoj godini, kratak promidžbeni program koji je pripremila Novinarska grupa te video uspjeha učenika na natjecanjima, natječajima i smotrama. Program je završio izvedbom vesele pjesme „Uhvati ritam“ školskoga zbora.

Tijekom priredbe prisjetili smo se školske godine koja uskoro završava. Mnogo se toga promijenilo, a naša škola i dalje napreduje. Zato želim našoj Osnovnoj školi „Đuro Ester“ sretan 64. rođendan, a svim učenicima i djelatnicima sretan nastavak školovanja i rada u školi!

Mirta Jurić, 8.a Novinarska grupa