Petaši posjetili Centar za velike zvijeri

Gorski kotar – saznajte kako znanstvenici pronalaze tragove i istražuju životinje.

Učenici 5.a i 5.b razreda OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica išli su na terensku nastavu u Gorski kotar. Jednodnevna terenska nastava održana je 31. 5. 2023. u pratnji razrednica Mirne Kovačić i Rajne Franjo te nastavnice informatike Snježane Mihočka.

Prva važna postaja puta bila je Centar za velike zvijeri. Učenici su tamo naučili zanimljivosti o vuku, medvjedu i risu, kako znanstvenici pronalaze tragove i istražuju životinje. Te zvijeri žive u Lici i Groskom kotaru. Znanstvenici postave kameru i snimaju zvijeri u prirodnom okruženju.

Druga važna postaja bila je NP Risnjak. Učenici su šetali Risnjakom, no nisu vidjeli risa. Vodič koji radi u Nacionalnom parku pričao im je o zvijerima koje se mogu sresti u šumama Gorskog kotara. Nakon ugodne šetnje, učenici su mogli u Suvenir-shopu nabavili ručno rađene magnete, ogrlice, narukvice i dr. proizvode.

Treća važna postaja – Fužine. Nakon duge šetnje Risnjakom učenici su autobusom stigli do Fužina. Nakon ručka su se družili, šetali i igrali u šumi. Skupina učenika našla je i malu špilju.

Na ovoj terenskoj nastavi svi su se zabavili na svježem zraku u prirodi.

Maša Kresojević, 5.a