Pub kviz atmosfera u sportskoj dvorani „Vinko Zember“

U petak 16. lipnja 2023. u školskoj dvorani održan je veliki školski kviz općeg znanja za učenike od 5. do 8. razreda. Kviz je okupio 13 četveročlanih ekipa koje su tijekom uzbudljivog popodneva odgovarale na brojna pitanja koja su testirala njihovo znanje iz svih školskih predmeta, opće kulture i informiranosti.

Posljednjih godina vrlo popularni „pub kvizovi“ idealna su prilika za takmičenje u znanju, brzini i općoj informiranosti uz razvijanje pozitivnog stava prema cjeloživotnom učenju i znanju kako najvećem bogatstvu, no i prilika za druženje, smijeh i timski rad.

Kviz su inicirali nastavnica povijesti i geografije Mirna Kovačić i nastavnik matematike Ivan Piskač uz podršku svih nastavnika škole koji su sudjelovali u osmišljavanju pitanja.

Učenici su formirali četveročlane ekipe koje su tijekom kviza trebale odgovarati na pitanja koja su za njih osmislili predmetni nastavnici. Kviz je obuhvatio pitanja iz svih školskih predmeta, no našlo se i poneko pitanje iz pop kulture, logičke zagonetke te aktualnosti iz svijeta glazbe, filma i sporta. Kviz se sastojao od dva kruga od po 21 pitanje i po 1 glazbenog broja koji su učenici trebali prepoznati. Najuspješnije bile su ekipe Crni metulji, Mali Ajnštajnčići i Matematičari na kvadrat.

Svi su sudionici bili izuzetno motivirani te su ostvarili izvrsne rezultate, a pritom se odlično zabavili te počastili grickalicama i slasticama sponzora kviza. Sve ekipe ponijele su kući prigodne poklone.

Mirna Kovačić