Dani Erasmusa – Europa u našoj školi

Bogata izložba, scenski nastupi, ukusne delicije, zabavni kvizovi bili su dio obilježavanja Dana Erasmusa u OŠ „Đuro Ester“.

U petak 13. listopada učenici Osnovne škole ,,Đuro Ester“ obilježili su Dane Erasmusa prigodnim programom na vanjskoj pozornici ispred škole. Na početku programa okupljenim učenicima, učiteljima i gostima obratila se ravnateljica Sanja Prelogović dok je program otvorila koordinatorica Erasmus projekta u našoj školi, Mirna Kovačić. Dio kulturnog programa bili su scenski i glazbeni nastupi učenika. Školski zbor izveo je pjesmu Oda radosti, himnu Europske unije, dok su učenici nižih razreda otpjevali pjesmicu Bratec Martin na pet različitih jezika.

U sklopu programa organizirana je izložba stvaralačkih radova učenika – plakata o europskim i svjetskim književnicima, europskim vladarima, državnim simbolima, bontonu i specifičnostima društvenog ophođenja u različitim zemljama Europe. Razgledati su se mogli europski suveniri; razglednice, magneti, sličice, šalice i drugi izlošci. Učenik 6.b razreda Šimun Vidaković oduševio je svojom bogatom izložbom starih kovanica iz različitih zemalja, i to ne samo europskih već i drugih zemalja svijeta poput Kanade i Ujedinjenih Arapskih Emirata! Također, učenici su mogli svoje znanje o Europi provjeriti sudjelovanjem u kvizovima znanja.

Šećer na kraju programa bile su ukusne delicije, slane, slatke, ljute, kisele, svakakvih vrsta. Hrana je predstavljala po jednu državu.

Bila je ovo zgodna prilika da učenici barem na trenutak otputuju u Europu svim osjetilima, a s obzirom da je naša škola dobila željenu Erasmus akreditaciju, učenici i učitelji surađivat će s europskim školama te ostvariti iskustveno učenje na prostorima Europe. 

Video s obilježavanja Dana Erasmusa možete pogledati na YouTube kanalu OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica.

Eva Krajina, 6.a