Dan grada Koprivnice – scenski nastupi, prodajna izložba i predstavljanje projekta na Zrinskome trgu

U subotu 4. studenoga 2023. učenici Osnovne škole „Đuro Ester“ obilježili su 667. rođendan Koprivnice scenskim nastupima, prodajnom izložbom Učeničke zadruge Đurđica i predstavljanjem projekta Podravska republika.

Kulturnim programom na središnjem Zrinskom trgu koprivničke škole, klubovi i udruge uključili su se u obilježavanje Dana grada Koprivnice. Učenici naše škole poklonili su svojoj Koprivnici scenske i glazbene izvedbe – recitacije i pjesme. Stihove svome gradu kazivale su učenice Nikolina Podnar, Eva Krajina i Maša Kresojević, a pripremile su ih učiteljice Jasna Tolnaj i Sanja Kapusta. Franka Tasoti Kivač, Mia Pleše i Školski zbor 4. razreda nastupili su glazbenim točkama u pratnji mentora Mihaela Kivača. Čestitku gradu i građanima uputili su i učenici Melani Šajković i David Mesarić.

Učenička zadruga Đurđica i ove je godine pripremila prodajnu izložbu svojih proizvoda. Na štandu naše zadruge našla se raznovrsna ponuda; biljni čajevi, mirisno bilje, držači za salvete, magnetići sa simbolom Koprivnice, ukrasni vijenci i predmeti od gline, koje su izrađivali učenici sa svojim učiteljicama Nadicom Čolak, Biserkom Knez, s. Donatom Gravić, Vesnom Hižman Perošić i Tijanom Marić. Na prodajnoj izložbi Zadrugu su predstavljali učenici Anja Oreški, Ana Mlinarić, Franka Jakupec, Petra Matoš, Leona Hrenić, Iva Mikulčić, Melani Šajković i David Mesarić s voditeljem Darkom Markićem.

Učenici osmih razreda okupljenim su građanima na Zrinskom trgu predstavili svoj projekt Podravska republika, koji su ostvarili u suradnji s učenicima OŠ „Braća Radić“ i udrugom UABA Koprivnica. Od naših su učenika građani mogli saznati više o Koprivnici u Drugome svjetskom ratu; o Podravskoj republici, logoru Danica, spomeniku Partizanskom borcu, koje su nazive nosile dvije koprivničke škole do devedesetih godina. Učenici su izložili i likovne radove s idejnim rješenjima zastave i grba Podravske republike. Projekt su na trgu predstavljali osmaši Iva Arko, Roko Bači, Lorena Đurkan, Leona Tasoti Kivač, Gala Knežević, Matko Kukec, Marija Petrović, Luka Rendula, Petra Sedlić, Julija Švegović i Klara Udovičić, pod vodstvom nastavnice Mirne Kovačić.

Eva Krajina, 6.a

Novinarska grupa

Sekcija za marketing i promociju UZ Đurđica

Voditeljica: Nikolina Sabolić