Učenice naše škole pobijedile na natječaju Moja županija bez korupcije

Učenice Maša Kresojević, Leona Hrenić i Iva Arko bile su najbolje na ovogodišnjem kreativnom natječaju Moja županija bez korupcije osvojivši prve i druge nagrade.

Učenice Maša Kresojević, Leona Hrenić i Iva Arko bile su najbolje na ovogodišnjem kreativnom natječaju Moja županija bez korupcije osvojivši prve i druge nagrade.

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije raspisuje ovaj jedinstveni natječaj u Hrvatskoj s ciljem podizanja svijesti o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola organizira se povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije (9. prosinca). Ovogodišnja tema natječaja bila je „I korupcija onečišćuje okoliš“.

Svečana dodjela nagrada organizirana je u ponedjeljak 11. prosinca u dvorani Domoljub uz prisustvo župana i gradonačelnika, županijskih pročelnika, ravnatelja škola, članova povjerenstava za vrednovanje učeničkih radova te uvaženih gostiju.

U kategoriji likovnih radova učenika od 5. do 8. razreda prvu nagradu osvojila je Leona Hrenić iz 6.a razreda dok je drugu nagradu osvojila Iva Arko iz 8.b razreda. Mentor učenicama u izradi likovnih radova bio je nastavnik likovne kulture Darko Markić.

U kategoriji literarnih radova učenika od 5. do 8. razreda prvu nagradu osvojila je Maša Kresojević iz 6.a razreda literarnim radom pod naslovom „Lješnjakorupcija“. Mentorica joj je bila knjižničarka Nikolina Sabolić.

Vrijedne nagrade učenicima i mentorima uručili su župan Darko Koren i predsjednica Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije Renata Glavica.

U nastavku možete pročitati literarni rad Maše Kresojević koji je zauzeo 1.mjesto.

Nikolina Sabolić, prof. dipl. bibl.

knjižničarka mentorica