ERASMUS+ PROJEKT JOIN

Učenici i učitelji OŠ „Đuro Ester“ započeli su s provedbom Erasmus+ projekta JOIN (Journey into Playful Learning and Skill Improving, Explore. Play. Learn.)

Učenici i učitelji OŠ „Đuro Ester“ započeli su s provedbom Erasmus+ projekta JOIN (Journey into Playful Learning and Skill Improving, Explore. Play. Learn.)

Cilj projekta je učenjem kroz igru, istraživanje i terenske nastave poboljšati vještine učenika i učitelja u raznim područjima. Učenici se pripremaju za mobilnosti u Španjolsku, Slovačku i Italiju, a učitelji za inozemna stručna usavršavanja. Koordinatorica aktivnosti je nastavnica Mirna Kovačić.

Prva aktivnost učenika u projektu bila je natječaj za izradu službenog logotipa za ovaj projekt u kojem sudjeluju škole iz Slovačke, Španjolske, Italije i Hrvatske. Natječaj je trajao od 27. studenog do 11. prosinca, a smjernice za izradu logotipa su bile da mora sadržavati naziv projekta (JOIN), mora biti povezan s temom (predloženi motivi su bili: sreća, terenska nastava, EU, učenje…), a mogla se koristiti bilo koja likovna tehnika. U natječaju je sudjelovalo 14 učenika, a prijavljeno je 15 radova. U uži izbor za najbolji logo ušli su radovi učenica Ive Arko, Mije Pleše i Gale Knežević.

Prvo mjesto na natječaju za logo osvojio je rad Ive Arko te će njezin logo predstavljati aktivnosti naše škole u ovogodišnjem projektu JOIN.

Učenici se pripremaju za prvu mobilnost u Španjolsku, koja će se ostvariti od 24. 2. do 2. 3., i to u suradnji sa španjolskom školom IESO Sierra la Mesta Santa Amalia (Badajoz).

 Gala Knežević, 8.a