Učenice naše škole predložene za državnu Smotru LiDraNo

Učenici OŠ „Đuro Ester“ i ove su godine osvojili prva mjesta u svim kategorijama županijske Smotre LiDraNo te su predloženi za sudjelovanje na državnoj Smotri.

Na županijskoj Smotri sudjelovale su naše učenice Laura Čer, Ema Varga, Hana Mihaljević, Maša Kresojević i Marija Petrović.

Županijska Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskoga stvaralaštva održana je 1. ožujka 2024. u Domu kulture u Đurđevcu. Domaćin Smotre bila je Strukovna škola Đurđevac.

Laura Čer, 1.a nastupila je samostalnim scenskim nastupom – monologom pod nazivom Na putu do škole. Pripremila ju je mentorica Maja Sinjeri.

Maša Kresojević, 6.a napisala je literarni rad – Keksograd ili kako napisati dobru priču, a mentorica joj je Nikolina Sabolić.

Ema Varga i Hana Mihaljević predstavljale su radioigru Figaro, mačak koji je hrkao.  Ema je dramatizirala tekst, a Hana je radila na montaži i snimanju. Radioigra je nastala pod vodstvom mentora Mihaela Kivača, učitelja glazbene kulture i Maje Sinjeri, voditeljice Dramska grupe 1. razreda. U radioigri glume prvašići: Laura Čer, Petra Kišiček, Anđela Prentašić, Paola Večenaj i Fran Šimota.

Marija Petrović, 8.a napisala je samostalni novinarski rad – tematski članak pod nazivom Oblak nije uvijek zelen, uz mentorstvo knjižničarke Nikoline Sabolić.

Čestitamo učenicima na prijedlogu za državni LiDraNo. Vjerujemo da će netko od naših učenika i mentora biti pozvan na državnu Smotru te mu želimo uspješno sudjelovanje, stjecanje novih spoznaja i iskustava, a prije svega, pozitivnih dojmova i motivacije za daljnje stvaranje.

Ela Nekić, 7.a