Posjetili smo Muzej selfija

Voliš snimati selfije? Onda je Muzej selfija i uspomena Zagreb pravo mjesto za tebe!

Učenici 6.a i 6.b razreda posjetili su Zagreb, i to vlakom. Na put kroz vrijeme po Zagrebu krenuli su s Trga bana Josipa Jelačića. Učenici su bili podijeljeni u grupe, a svaka je grupa dobila svoj tablet. Uz pomoć tableta obišli su 12 najpoznatijih zagrebačkih spomenika i zanimljivosti u užem centru grada počevši s fontanom Manduševac. Prošli su kroz razna mjesta, uključujući i podzemne hodnike iz Drugog svjetskog rata. Vremeplov je bio veoma zanimljiv i poučan.

Nakon toga posjetili su Muzej čokolade. Naučili su da čokolada u jeziku starih Južnoamerikanaca znači „gorka voda“. Kušali su čokoladu u raznim oblicima. Prvo u zrnu kakaa, pa onda gorku čokoladu koju su spremali Asteci i Maje, stari južnoamerički narodi. Kasnije u renesansi i baroku je čokolada došla do Europe, gdje se pila kao lijek, a bila je dostupna uglavnom plemstvu. Čokoladu u industrijsko doba počinju proizvoditi tvornice, te dobivamo i mliječnu čokoladu. Učenici su probali tekuću čokoladu i taj dio im se najviše svidio. Na kraju su probali bijelu, pa zatim novu Ruby čokoladu rađenu od rozih zrna kakaa.

Potom su posjetili mjesto za koje nisu ni znali da postoji – Muzej selfija i uspomena. Tu su se družili i fotografirali s eksponatima od kojih su mnogi povezani sa zagrebačkom poviješću. Skakali su u bazen s lopticama, zlatnu kadu s novcima i pozirali za fotografije.

Ručak su pojeli u pivnici Medvedgrad, a energiju potrošili na velikom dječjem igralištu na Bundeku. Penjali su se na sprave i trčali okolo po parku.

Učenicima se izlet svidio te su se vratili u Koprivnici zadovoljni su što su toliko toga uspjeli iskusiti u samo jednome danu.

Maša Kresojević, 6.a