Svečanom priredbom proslavljena 65. obljetnica škole “Đuro Ester”

U petak 24. svibnja 2024. učenici i djelatnici proslavili su svoj Dan škole svečanom priredbom u dvorani Domoljub. Svečanosti su prisustvovali roditelji, predstavnici Grada i Županije, učitelji iz prijateljske škole Olge Meglič iz Ptuja sa svojom ravnateljicom, ravnatelji drugih škola, gosti i prijatelji naše škole.

Na početku svečanog programa ravnateljica Sanja Prelogović naglasila je misiju naše škole – odgajati djecu u duhu moralnih vrijednosti kako bi bili dobri ljudi, koji će iskazivati poštovanje prema sebi i drugima te moći koristiti stečeno znanje za boljitak cijele zajednice. 

Slijedili su scenski nastupi učenika nižih i viših razreda za koje su ih pripremili njihovi mentori. Priredba je bila vesela s mnogo pjesama, recitacija i igrokaza, kojima su učenici naglasili važnost iskrenog prijateljstva te pokazali kako čuvaju tradicijske vrijednosti našeg podravskog kraja. Tijekom programa pogledali smo prezentaciju postignuća Škole u protekloj nastavnoj godini, video uspjeha učenika na natjecanjima, natječajima i smotrama te film o Đuri Esteru, jer smo ove godine obilježili i 180. godišnjicu rođenja osobe po kojoj naša škola nosi ime.

Učenici osmih razreda koji su završili sve razrede s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem primili su nagradu Učiteljskog vijeća – novoobjavljenu knjigu naše škole „Budi svoj prijatelj, budi moj prijatelj: Kvalitetna škola i mentalno zdravlje“. 

Bila nam je čast ugostiti učiteljicu geografije Dubravku Vajdić Kolarić koja odlazi u mirovinu te joj zahvaliti na dugogodišnjem profesionalnom radu, trudu i znanju koje je s posebnim žarom prenosila učenicima i dala veliki doprinos kvaliteti rada Škole.

Svečanost Dana škole završila je zajedničkim pjevanjem himne škole „Đuro Ester“.

Nikolina Sabolić, knjižničarka