Izniman uspjeh na županijskom LiDraNu – naši učenici predloženi za državnu razinu u svim kategorijama

Kreativnost i kvaliteta rada učenika naše Škole u literarnom, dramsko-scenskom, novinarskom i radijskom području potvrđena je nezapamćenim uspjehom – u svim kategorijama LiDraNa naši su učenici među najboljima u županiji.

Županijska razina hrvatske smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo održana je 18. ožujka 2021. godine u virtualnom okruženju. Organizator Smotre bila je Gimnazija Ivana Kranjčeva Đurđevac. Iako nisu mogli uživo sudjelovati na Smotri, bila je ona poseban doživljaj i vrijedno iskustvo za naše učenike i njihove mentore. Učenici su dobili vrijedne savjete učitelja, profesora, pisaca, novinara i glumaca – članova Županijskih povjerenstava i mnogo pohvala za svoje radove.

Za državnu smotru LiDraNo predloženi su:

  • Maša Kresojević u kategoriji literarnog stvaralaštva s mentoricom Dubravkom Bijelić
  • Lucija Turk u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva s mentoricom Martinom Trešćec-Godek
  • Hana Pelesk i Damjan Široki s radioigrom pod mentorstvom Saše Špoljarića
  • digitalni školski list „Leteći razred“ (http://letecirazred.eu/) koji predstavlja Alegra Hammoud kao glavna urednica s mentoricom Nikolinom Sabolić u kategoriji novinarskog stvaralaštva.

Na županijskoj su Smotri sudjelovale i učenice novinarske grupe Mirta Jurić i Ana Marija Buhić sa svojim samostalnim novinarskim radovima koji su pohvaljeni za odličnu kvalitetu.

Čestitamo svima na izvrsnim rezultatima i pohvalama. Budite ponosni na sebe i nastavite napredovati i razvijati svoju kreativnost. Želimo svima puno sreće na sljedećim razinama LiDraNa i drugim natjecanjima!

Alegra Hammoud, 8.b

(Novinarska grupa)