Tena Markić sudjelovala na državnoj smotri LiDraNo 2022.

Tena Markić, učenica 5.a razreda sudjelovala je na državnoj Smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva - LiDraNo koja je održana od 25. do 27. travnja 2022. g. u Vodicama. U kategoriji literarnog stvaralaštva učenika osnovnih škola Tena se na državnoj Smotri predstavila svojom pjesmom Naiva na kajkavskom narječju. Mentorica je učenici knjižničarka Nikolina Sabolić.

Tena Markić, učenica 5.a razreda sudjelovala je na državnoj Smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo koja je održana od 25. do 27. travnja 2022. g. u Vodicama. U kategoriji literarnog stvaralaštva učenika osnovnih škola Tena se na državnoj Smotri predstavila svojom pjesmom Naiva na kajkavskom narječju. Mentorica je učenici knjižničarka Nikolina Sabolić.

Okrugli stol

Prvoga dana upriličeno je svečano otvaranje smotre LiDraNo za osnovne škole kojem su nazočili članovi državnih povjerenstava za prosudbu učeničkih radova, članovi središnjeg odbora predvođeni savjetnicom Ivanom Ivančić Medved iz AZOO-a, predstavnici lokalne vlasti, učenice i učenici osnovnih škola Republike Hrvatske i njihovi mentori. Domaćin Smotre bila je Osnovna škola Vodice. Na otvorenju su kazivanjem poezije i monolozima nastupili učenici iz prve skupine pojedinačnih scenskih izraza.

Drugoga dana Smotre sudjelovale smo na okruglom stolu i radionici s književnicima i profesorima, članovima povjerenstva za literarni izraz – Miroslavom Mićanovićem, Dubravkom Težak i Hrvojem Kovačevićem. Uz pohvale radovima učenici su saznali po čemu je upravo njihov rad poseban i odabran za državnu Smotru. Imali su priliku pročitati svoj rad te razmijeniti mišljenja i dojmove s drugim učenicima o svakome radu. Također je upriličen književni susret mladih literata s književnikom Hrvojem Kovačevićem. Prisustvovale smo scenskim nastupima drugih učenika, slušale radijske emisije i radioigre te razgledale izložbu školskih listova.

Trećega dana na svečanom zatvaranju Smotre prikazani su najbolji scenski nastupi, odabrana radijska emisija, prezentacija školskih listova te ponajbolji novinarski radovi učenika osnovnih škola koji su pozvani na ovogodišnju smotru LiDraNo.

Teninu pjesmu Naiva možete pročitati na stranicama Letećeg razreda u rubrici Stvaralaštvo – Lijepa riječ.

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.