U čudesnom svijetu Ivaninih likova – literarni rad Franke Kolar pohvaljen na državnom natječaju

U organizaciji Matica hrvatske – Ogranak Slavonski Brod bio je otvoren Državni literarni natječaj za najbolju dječju bajkovitu priču učenika osnovnih škola Republike Hrvatske – U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić 2023. Bajkovita priča „Pismarska pustolovina“ učenice Franke Kolar primila je posebnu pohvalu članova državnog Prosudbenog povjerenstva.

Teme literarnih radova bile su posvećene  životu i djelu Ivane Brlić-Mažuranić kao književnice, stvarateljice, žene i majke. Ono na čemu se temelje bajkovite priče istinske su vrijednosti poput ljubavi,  ljepote, dobrote, plemenitosti i vjere u bolje.

Jedna od naših najcjenjenijih i najplodnijih književnica, Ivana Brlić-Mažuranić, ostavila je neizbrisiv pečat na stranicama hrvatske, ali i svjetske književnosti. Učenicima su njena djela zanimljiva iako se bore s arhaičnim riječima.

Na natječaj je pristiglo tridesetak radova iz gotovo cijele Hrvatske. Tri najbolja rada su nagrađena te još dva pohvaljena.

Učenica 4.a razreda Franka Kolar sudjelovala je na natječaju bajkovitom pričom „Pismarska pustolovina“ u kojoj je na interesantan način uronila u maštu te iz nje pretočila svoj doživljaj bajki i priča Ivane Brlić-Mažuranić koje je čitala. Uvaženi članovi Prosudbenog povjerenstva posebno su pohvalili njen rad istaknuvši vrijednosti odabranih radova te pozvali sve učenike da se sljedeće godine ponovno prijave na natječaj. 

Pohvaljeni literarni rad Franke Kolar „Pismarska pustolovina“ možete pročitati u našem digitalnom školskom listu Leteći razred putem poveznice:

                                                                                               Maja Sinjeri, dipl. učiteljica